Bruna wordt onderdeel van de Audax Groep
18-11-2019 22:50:00 | Door: David de Jong | hits: 8245 | Tags:

Audax Groep neemt in 2020 Bruna van Shared Stories Group over. Als gevolg van de overname zal Bruna onderdeel worden van Audax Groep en daarmee fuseren. Audax is actief als zakelijk platform voor logistieke retail met merken als AKO, The Read Shop, Marskramer, Plantage en Toys2Play. Bruna zal een belangrijk merk worden van de Audax Groep.

De overname is afhankelijk van toestemming van toestemming van de mededingingsautoriteit ACM. Beide partijen verwachten in de loop van het eerste kwartaal van 2020 de overname te kunnen afronden. Het gecombineerde bedrijf zal een omzet omvatten van 350 miljoen euro, 1700 medewerkers en 1300 winkels al dan niet via franchiseformules. Bruna telt  273 vestigingen voornamelijk als franchise. Het hoofdkantoor van Bruna biedt werk aan 85 mensen.

Stefan Hutten, CEO van Bruna: "De retailformule van Bruna past naadloos binnen het portfolio van het nieuwe Audax en kan zich door de ketenkracht van Audax verder ontwikkelen. Daarnaast leveren onze mensen met hun specifieke expertise bijvoorbeeld op het gebied van e-commerce een waardevolle bijdrage aan de gecombineerde organisatie."

Casper de Nooijer, CEO van Audax: "Met deze krachtenbundeling werken wij verder aan de toekomstbestendigheid van zowel Bruna als de Audax-organisatie. Het combineren van inkoopkracht, logistieke voordelen en het samenbrengen van talentvolle mensen levert grote voordelen op. Bruna is een iconisch merk en gaat binnen Audax Groep een prominente rol vervullen in de verdere uitvoering van onze strategie als logistieke retailer."

Bruna werd eind 2017 door PostNL en ING verkocht aan Shared Stories Group waar ook VBK Uitgevers, Ambo/Anthos en online boekenclub Bookchoice deel van uitmaken. Bruna draaide de afgelopen jaren operationele verliezen, net als Shared Stories zelf.

www.bruna.nl
www.audax.nl
www.sharedstories.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie