Buienalarm overgenomen door Infoplaza
24-05-2018 12:17:00 | Door: | hits: 4932 | Tags:

Infoplaza, het bedrijf achter onder andere Weerplaza.nl, neemt de app Buienalarm over en verstevigt daarmee haar marktpositie. Bij buiig weer in de zomermaanden zal 1 op de 3 Nederlanders gebruik maken van één van de producten van Infoplaza; goed voor een top-10 notering van online uitgevers in Nederland. Infoplaza geeft hiermee invulling aan haar ambitie hét weerbureau van Nederland te zijn.

Buienalarm is met 3,5 miljoen actieve gebruikers een van de populairste weer apps van Nederland. Het idee is simpel; met een pushnotificatie en grafiek toont de app of het gaat regenen of droog blijft.

Franklin van Velthuizen, Ontwikkelaar en bedenker van de app: “Ik wilde geen buienradar, maar gewoon weten of het op mijn locatie droog blijft. Die wens bleken vele anderen ook te hebben. Na een mooi avontuur is het voor de doorontwikkeling en continuïteit van de app een goed moment om deze bij een bedrijf als Infoplaza onder te brengen, waar veel kennis en kunde aanwezig is op het gebied van weer.”

Buienalarm gebruikers zullen zo ook profiteren van een betere buienprognose en betere weersverwachtingen. Van Velthuizen blijft als ontwikkelaar bij Buienalarm betrokken en zal daarmee de eenvoud en het vertrouwde concept bewaken.

René Westening, directeur Infoplaza: “Weerplaza.nl heeft ruim 3 miljoen unieke gebruikers in de zomermaanden. Met Buienalarm verdubbelen we ons bereik ruimschoots en richten we ons op een nieuwe doelgroep. ”Infoplaza ontwikkelt continu haar diensten om steeds relevanter te zijn voor haar gebruikers. “Met Buienalarm voorzien wij vele nieuwe mogelijkheden die we de komende periode zullen lanceren. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om ook tijdens je vakantie in het buitenland Buienalarm notificaties te ontvangen.”

www.infoplaza.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie