Buurtapp Wazzurb gelanceerd
26-01-2017 10:17:00 | Door: | hits: 3764 | Tags:

Tijdens een launchevent in Nieuwegein is de buurtapp Wazzurb gelanceerd. Aan de app is ruim een jaar gewerkt.

Joey van Boxel van Wazzurb: "Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de mensen in Nederland zijn buren niet kent, terwijl 70 procent van hen aangeeft meer contact te willen met de buurt. Dezelfde mensen geven aan dat ze te druk zijn om daar iets mee te doen. Te druk, terwijl we inmiddels zo'n 9 uur per dag achter een beeldscherm doorbrengen." 

Bestaande sociale media zijn te groot om contact met de buurt te onderhouden en geven veel irrelevante content. Dat is waarom Wazzurb is gemaakt. Wazzurb helpt mensen te verbinden en te delen met andere mensen die in hun buurt wonen. Het gaat om de plek waar mensen wonen, slapen, eten, drinken en liefhebben. Wazzurb helpt om die plek socialer, leuker en veiliger te maken.

Met Wazzurb kunnen mensen:

Delen - Verhalen uit de buurt, elkaar waarschuwen als ter iets aan de hand is, foto's en meer.
Lezen - Wazzurbs tijdlijn laat alles zien alles dat gebeurt in de wijk. Het is het digitale buurtplein.
Zoeken - Het Facebook van je buurt waarin mensen en bedrijven dicht bij je te vinden zijn.
Een buurtmatch maken - Past jouw buurt bij je? Wazzurb matcht op basis van interesses, leeftijd, geslacht, relatie status en nog veel meer. 
De buurtmarktplaats gebruiken - Waar mensen spullen weggeven en verkopen. Niet alleen fysieke dingen, maar ook typische lokale diensten zoals een oppas of een schoonmaakster.

Wazzurb is een hyperlokaal sociaal platform dat mensen in staat stelt om te verbinden met andere mensen in hun buurt. In plaats van het werken met traditionele wijken en hun vaak lastige grenzen hebben we besloten om iedereen zijn eigen buurt te geven. Het concept is eenvoudig. Wazzurb maakt een cirkel rond het huis van een gebruiker. De diameter kan 1 kilometer, 3 kilometer of 5 kilometer zijn. Wat binnen de cirkel gebeurt is relevant, wat daarbuiten gebeurt niet.

www.wazzurb.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie