Candid Group neemt mediabureau Stroom over
10-01-2017 12:39:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 4841 | Tags:

Het Rotterdamse Stroom Mediacommunicatie maakt per direct onderdeel uit van de Amsterdamse Candid Group. Met de overname hebben opnieuw twee onafhankelijke mediapartijen zich verenigd. Een noodzakelijke stap om tegenwicht te kunnen bieden aan de grote internationale bureaus, aldus CEO Gérard Ghazarian van de Candid Group.

Onder Candid Group  - gevestigd in Amsterdam - vallen de labels Head to Head, BBK Media, Het mediakantoor, Vostradamus, Vlam, Lavinci en het marketingnieuwsplatform frank.news. Het bedrijf heeft veel bekende nationale en internationale klanten.

Stroom werd in 2002 opgericht en is actief op het gebied van onderzoek, strategie, offline/online mediaplanning en -inkoop. Bij het Rotterdamse bureau werken 19 mensen voor meer dan 70 merken waaronder Blokker, Klaverblad Verzekeringen, FNV en De Hypotheker.

Gérard Ghazarian is ervan overtuigd dat de onafhankelijke bureaus in Nederland zich moeten verenigen. Alleen zo kunnen ze een vuist maken tegen grote internationale bureaunetwerken. ,,Grote en middelgrote Nederlandse klanten kiezen vaak voor grote internationale bureaus, puur vanwege de grootte. Kleinere onafhankelijke bureaus hebben vaak een betere klik met klanten en zetten zich fanatieker in. Die grote klanten vragen zich echter af of zij het werk wel aankunnen en voldoende stabiliteit en continuïteit kunnen bieden. Die twijfel kun je alleen wegnemen door je te verenigen in een groep. Dat is wat we willen. De nationale klanten willen meer aandacht en focus dan ze nu krijgen bij die netwerken. Die hebben vaak alleen een vestiging in een klein land als Nederland om grote internationale klanten als een Coca Cola te bedienen. Dus moet je die Nederlands georiënteerde klanten een onafhankelijk alternatief bieden met een behoorlijk volume, anders vallen ze tussen wal en schip.”

In totaal telt de groep nu 60 professionals op allerlei vakgebieden. Ghazarian: "In deze vorm kunnen we al aardig wat grote Nederlandse klanten gaan opvangen. We hebben de ervaring, de knowhow en de mensen."

Stroom blijft onafhankelijk opereren binnen de groep. Beide partijen vullen elkaar aan en helpen elkaar, waardoor er sprake is van weinig overlap en maximale synergie. Met de overname zet het Amsterdamse Candid voet in de Rotterdamse regio. Patrick Veldhuis van Stroom daarover: "Candid Group is het meest Rotterdamse netwerk dat in Amsterdam is gevestigd. De visie en mentaliteit zijn vergelijkbaar: dingen niet moeilijker maken dan ze zijn, ondernemerschap en energie. De ambities van de Candid Group spreken ons erg aan."

www.candidgroup.nl
www.stroom.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie