Carla Berkhout benoemd in Ster-bestuur
14-11-2021 00:15:00 | Door: David de Jong | hits: 28626 | Tags:

Carla Berkhout is per 1 november 2021 benoemd tot lid van het bestuur van de Ster met de post financiën. Ze vormt voortaan samen met Frank Volmer het bestuur van de Ster. De op 1 maart 2021 aangetreden Raad van Toezicht van de Ster heeft besloten tot een tweekoppig bestuur. Met een wetswijziging is de bestuursstructuur van de Ster per 1 maart 2021 gewijzigd, waarbij voortaan een (door de minister benoemde) Raad van Toezicht bestaat die het (dagelijks) bestuur benoemt. 

Frank Volmer was van 1 september 2016 tot 1 maart 2021 algemeen directeur zonder een formele bestuursverantwoordelijkheid. Die bestuursverantwoordelijkheid kreeg hij per 1 maart 2021, eerst op interim-basis, waarna een definitieve benoeming volgde. 

Frank Volmer heeft desgevraagd aan Nederlands MediaNetwerk aangegeven dat hij met de komst van Carla Berkhout voortaan formele bestuursvergaderingen organiseert. Daarvoor werden op informele wijze al besluiten met haar voorbereid. Voor 1 maart 2021 schoven Frank Volmer en Carla Berkhout aan bij het toenmalige bestuur, waarbij beide directieleden geen stemrecht hadden, maar praktisch wel de leiding vormden van de Ster. Voor de organisatie hebben de benoemingen en gewijzigde  bestuursstructuur volgens Frank Volmer verder geen gevolgen.

Carla Berkhout is sinds maart 2017 financieel directeur bij de Ster. Daarvoor werkte ze bij accountantsbedrijven als Ernst & Young, Arthur Andersen en  PwC. Carla Berkhout heeft binnen het bestuur de portefeuille financiën, juridische zaken en facilitaire zaken.

Lees ook:
Voormalig NPO- en EO-topman Henk Hagoort eerste voorzitter Raad van Toezicht Ster

www.ster.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie