Cas van Andel Managing Director Executive Alerts bij Meltwater
06-06-2017 16:05:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3994 | Tags:

Meltwater heeft Cas van Andel aangesteld als Managing Director Executive Alerts. Van Andel wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor het uitbouwen van de Nederlandse Meltwateractiviteiten omtrent AI en machine learning.

Van Andel begon in 2014 bij Meltwater en werkte de afgelopen jaren als Key Account Manager voor het van oorsprong Noorse bedrijf. Hij is nauw betrokken bij Meltwater’s transitie van mediamonitoring naar media intelligence. Hierbij zet het bedrijf AI en machine learning in om verschillende vormen van link-based data te analyseren. Hiermee worden niet alleen redactionele artikelen en social media in kaart gebracht, maar ook vacatures en advertentie-uitgaven. Belanghebbenden kunnen zo via zogenaamde executive alerts op de hoogte worden gehouden van belangrijke ontwikkelingen.

Helena Naverbrant, Area Director Frankrijk en Benelux bij Meltwater: “We zijn heel blij om Cas op deze positie te hebben. Executive alerts vormen een integraal onderdeel van onze toekomstplannen. Daarom krijgt Cas de ruimte om in Nederland zijn eigen afdeling op te zetten voor AI en machine learning, de drijvende krachten achter de alerts. We hopen de komende anderhalf jaar nog zo’n tien mensen aan te nemen om Cas hierbij te ondersteunen.”

Van Andel: “Wat er momenteel gebeurt op het gebied van AI en machine learning is onvoorstelbaar. In de jaren negentig bleek AI al sterk genoeg om schaakgrootmeesters te verslaan. In principe kwam dat vooral neer op brute rekenkracht. Ondertussen is de wereldkampioen in het Chinese spel Go verslagen, een eindeloos veel complexer spel. Dat is gelukt omdat een machine zichzelf het spel echt heeft leren spelen – machine learning op zijn best. De mogelijkheden op dit gebied zijn ongekend, ook voor zakelijke toepassingen. Daar gaan we onze klanten in de Benelux mee helpen.”

www.meltwater.com/nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie