Christian Burgers bijzonder hoogleraar Leerstoel Strategische Communicatie
07-02-2019 10:28:31 | Door: Saskia van Weert | hits: 1959 | Tags:

Dr. Christian Burgers is per 1 maart 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar op de Leerstoel Strategische Communicatie op de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Deze Leerstoel wordt sinds 2008 mogelijk gemaakt door Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, en de Partners van het Centrum Strategische Communicatie – CSC – van Logeion. Christian Burgers volgt hiermee Noelle Aarts op, die de Logeion-leerstoel tussen 2008 en eind 2017 heeft bekleed.

Christian Burgers gaat als bijzonder hoogleraar een brugfunctie vervullen tussen de communicatiewetenschap en -beroepspraktijk. De bijzondere Leerstoel Strategische Communicatie aan de UvA sluit aan bij het doel van Logeion om het communicatievak verder te professionaliseren. Voor de UvA is de Leerstoel een goede aanvulling op de reeds aanwezige onderwijs- en onderzoeksexpertise op het brede terrein van de communicatiewetenschap.

André Manning, directeur van Logeion: “Met de benoeming van Christian Burgers hebben we een nieuwe, enthousiaste hoogleraar geselecteerd die al op jonge leeftijd zijn sporen heeft verdiend in de communicatiewetenschap. Zijn kennis, interesse en onderzoeksgebieden sluiten heel goed aan bij onze wens om nadrukkelijk te kijken naar nieuwe, technologische ontwikkelingen en hun invloed op het communicatievak. Ik ben ervan overtuigd dat Logeion, de UvA en ons vak heel veel plezier aan elkaar gaan beleven.”

Christian Burgers: “Vele ontwikkelingen in communicatietechnologie en de samenleving in het algemeen maken dit een fascinerende en uitdagende tijd om als communicatieprofessional actief te zijn. Ik kijk ernaar uit om als bijzonder hoogleraar op de Leerstoel onderzoek op te zetten naar deze ontwikkelingen en de resultaten te delen met de communicatiepraktijk. Ik ben vereerd door de benoeming en kijk uit naar de samenwerking met Logeion, de Partners van het CSC en mijn collega’s binnen de programmagroep Corporate Communication van de UvA.”

www.logeion.nl
www.logeion.nl/stratcom
www.uva.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie