Clement Postmus CEO The Edge Initiative
15-06-2017 11:50:00 | Door: | hits: 5933 | Tags:

Clement Postmus is per 1 juli benoemd tot CEO van The Edge Initiative. Hij was tot december 2016 werkzaam als directeur van Omroep Reclame Nederland (ORN). Mediabedrijf The Edge Initiative werd vorige maand overgenomen door Candid Group.

Gérard Ghazarian, CEO van Candid Group: "The Edge Initiative bestaat sinds 2011 en faciliteert partijen bij hun aansluiting op het ecosysteem van onder meer AppNexus, en verleent diverse ondersteunende diensten en producten. Het bedrijf is sinds kort onderdeel van de Candid Group. Postmus heeft reeds jarenlange ervaring met AppNexus aan de sell side en heeft bovendien de kennis en het netwerk om ook voor de buy-side van voordelen van dit systeem uit te dragen. We zijn er trots op dat Clement zich voor onze nieuwe dochter The Edge Initiative wil gaan inzetten. Met de komst van Postmus heeft het bedrijf niet alleen een ervaren kracht aan zich weten te binden, maar ook iemand die zijn multi-channel visie voor ons en onze klanten kan uitrollen."

Clement Postmus: “Wat mij bijzonder aanspreekt is de ambitie van Candid Group om onafhankelijke media partijen met elkaar te verbinden en schaalvoordelen te bieden die vergelijkbaar zijn met de grote internationale mediagroepen. The Edge Initiative vormt een schakelfunctie bij de realisatie van die ambitie. Onze huidige en toekomstige klanten kunnen niet alleen profiteren van kostenbesparingen, maar vooral ook van de technische know-how op het gebied van big data en data science. We willen verder uitgevers ervan doordringen dat het gebruik van de verschillende adserving systemen voor video, apps en desktop het programmatic selling proces nodeloos ingewikkeld maken en bovendien onnodig duur is. Mijn persoonlijke ambitie kondigde ik al jaren geleden aan in de vakpers, en dat is om te kijken of het mogelijk is een onafhankelijke SSP in te richten met een aantal belangrijke spelers. Onafhankelijkheid, en de aanwezigheid van een goed doordacht GDPR beleid zijn belangrijke voorwaarden om deze stap te zetten. Mijn wens om een onafhankelijke SSP te faciliteren voor de exploitanten die programmatic serieus nemen, wordt nu bereikbaar. In 2014 riep ik hen in de pers al op om dat te doen en nu is met Edge Initiative er de mogelijkheid om deze visie tot uitvoer te brengen.”

www.candidvalley.com    
www.edgeinitiative.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie