Conrad verbindt smart devices van verschillende merken
02-02-2017 10:10:16 | Door: Katja Brokke | hits: 1003 | Tags:

In de wereld van het Internet of Things is een groeiende behoefte aan een systeem waar alle smart devices in één overzicht te monitoren, aan te sturen en met elkaar te verbinden zijn. Daarom introduceert Conrad met Conrad Connect een online tool om precies dat probleem op te lossen. IoT maakt in de elektronicamarkt nog altijd een flinke groei door. De hoeveelheid apparaten die met het internet zijn verbonden zal naar verwachting in 2020 de 34 miljard bereiken. 

Onoverzichtelijke versplintering

Een hele waslijst aan fabrikanten gaan mee met deze trend en introduceren hun eigen lijn van producten of smart devices die met het internet verbonden zijn. Bij vrijwel alle merken is er sprake van een prima functionerend systeem zolang de communicatie met andere producten van hetzelfde merk plaatsvindt. Echter, wanneer een gebruiker apparaten bezit van meerdere fabrikanten, blijken deze apparaten vaak toch minder smart dan gedacht, omdat iedere fabrikant eigen losse apps voor de aansturing heeft gecreëerd.

Met Conrad Connect is het mogelijk om smart devices in één overzicht aan te sturen en om apparaten van verschillende merken met elkaar te laten communiceren. Door opdrachten aan te maken volgens het If-This-Than-That-principe gaan bijvoorbeeld als het donker wordt de Philips Hue-lampen aan, maar het systeem beperkt zich niet tot 1 enkele voorwaarde. Er kunnen tot 10 verschillende voorwaarden aan 1 opdracht worden gekoppeld. Een ander voorbeeld: als een Netatmoweerstation merkt dat het gaat regenen en de Devolosensor ziet dat het raam openstaat, dan wordt een melding verstuurd naar de smartwatch van de gebruiker. 

Op dit moment ondersteunt Conrad Connect apparaten van 16 merken waaronder Philips Hue, Osram, Logitech en fitbit. Bovendien zijn in het systeem ook Twitter, e-mail, Google Sheets en diverse andere notificatieservices geïntegreerd.

Op Conrad Connect kunnen gebruikers en BETA-testers zich registreren om het systeem gratis te testen en te gebruiken.

www.conrad.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie