DDB & Tribal Amsterdam maken campagne voor Menzis
18-09-2018 13:43:00 | Door: | hits: 4007 | Tags:

DDB & Tribal Amsterdam maken een campagne voor Menzis. De campagne start op 17 september en moet Nederlanders inlichten over de positieve gezondheidsaspecten van een goede slaap. In tweede instantie biedt Menzis ook concrete handvatten aan om daarbij te helpen.

De campagne is een onderdeel van de meerjarige campagne Mens, wat ben je mooi, waarmee Menzis Nederlanders wil stimuleren om gezondere keuzes te maken. In de aanpak staat het gezondheidsplatform Menzis SamenGezond centraal. De Menzis SamenGezond-app en online omgeving zijn ook te gebruiken voor iedereen die niet bij Menzis verzekerd is. 

De campagne gaat specifiek in op het verband tussen eten en slapen, één van de manieren om een gezond slaapritme te beïnvloeden. Meer dan 40 procent van Nederland slaapt slecht en heeft een verstoord slaappatroon.

DDB & Tribal Amsterdam heeft daarom samen met Menzis, een slaapexpert, een voedingsdeskundige en een receptenontwikkelaar een speciaal slaapdieet ontwikkeld. Door gebruik te maken van de SamenGezond-app kunnen mensen hun slaap tracken. Op basis van deze slaapdata wordt een slaapdieet samengesteld wat aansluit bij je ritme. Het slaapdieet vertelt niet alleen wat, maar ook wanneer je moet eten.

Door op regelmatige vaste tijden te eten kunnen mensen hun slaappatroon verbeteren. Op samengezond.nl kunnen mensen achterhalen wat voor type slaper ze zijn en ontvangen ze een persoonlijk slaapdieet. De campagne bestaat uit een documentaire, korte online video’s, radiocommercials en diverse banners.

Credits:
Bureau: DDB & Tribal Amsterdam | Opdrachtgever: Menzis | Productiemaatschappij: Halal | Mediabureau: Mindshare

www.ddbgroup.nl
www.menzis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie