[Vacatures] DPG Media zoekt een Business Analist
09-11-2020 10:33:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6428 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Business Analist

In deze rol als Business Analist werk jij met de gouden berg aan data die het miljoenenpubliek van NU.nl genereert. Met jouw insights verbeter jij de ervaring van onze 7,5 miljoen bezoekers!

Wat ga jij doen

Als senior analist bij NU.nl speel je een cruciale rol in de doorontwikkeling van NU.nl. Je haalt inzichten uit alle beschikbare data over het gebruik van zowel de website als de mobiele apps. Hiermee leg je de basis voor alle beslissingen die in de organisatie genomen worden. Jouw analyses maken dus impact!
Ook wordt er van je verwacht dat je het data- en impactgedreven werken binnen NU.nl naar een nog hoger niveau tilt. Hierin werk je samen met verschillende teams (o.a. IT, Product, Marketing & Redactie).

Jouw hoofd verantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Het volgen van bezoekers over de site en apps en hun gedrag in kaart brengen.
 • Onderzoeken of nieuwe product features het beoogde gebruik en gedrag tot gevolg hebben. Je rapporteert je bevindingen aan de organisatie, helpt met het vormen van KPI's en motiveert iedereen om met data resultaten te halen.
 • Daarbij ga je proactief op zoek naar de belangrijkste behoeften in de organisatie om te kunnen sturen op het leveren van de meeste waarde. Op basis daarvan kom je met analyses, modellen, experimenten en nieuwe (algoritmische) oplossingen.

 

Wij bieden

 • Een goed salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • Laptop en telefoon van de zaak.
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • 24 vakantiedagen, met optie tot bijkopen.
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 

Wie ben jij

Jij hebt een aantoonbaar statistisch en zakelijk inzicht en sterke communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om complexe data op een eenvoudige wijze over te brengen aan alle stakeholders in de organisatie. Ook heb je de technische skills die nodig zijn om dieper te kunnen graven, terwijl je oog houdt voor het grotere plaatje. Verder heb jij:

 • Tenminste 4 jaar werkervaring in een vergelijkbare digitale rol.
 • Aantoonbare werkervaring met relationele databases, Qlikview/Qlik Sense en SQL. Ervaring met geavanceerde en voorspellende modelleringstechnieken (R/Python) is een grote pre.
 • De energie om collega's te motiveren en te enthousiasmeren om met data resultaat te halen.
 • De eigenschap om altijd overzicht te houden, de juiste vragen te stellen en verbanden te zien.


Over NU.nl & onze cultuur

NU.nl is het grootste digitale nieuwsmerk van Nederland. Met een relatief klein team werken we aan grote dingen: de toekomst van nieuws vormgeven en NU.nl verbeteren voor onze 7,5 miljoen maandelijkse gebruikers. Het NU.nl-team is ambitieus en getalenteerd en altijd met elkaar bezig om na te denken hoe het beter kan.

Onze 'newsroom' is een zeer open werkomgeving. De redactie, product, marketing, data, sales en IT werken zij aan zij. Iedereen wordt aangemoedigd om zich uit te spreken, mee te denken en initiatief te tonen om de verschillende producten van NU.nl elke dag beter te maken. We proberen liever dan dat we vergaderen, zijn continu op zoek naar verbeteringen om waarde toe te voegen en kennis wordt nadrukkelijk gedeeld.

De sfeer op de vloer (en op Slack) is zeer informeel. We organiseren één keer per twee maanden een borrel en plannen daaromheen geregeld andere uitjes. Nu dat vanwege corona niet kan, organiseren we digitale vervangers. We houden ervan om te experimenteren met nieuwe ontwikkelingen, volgen trends op de voet en delen wat we hebben gedaan en bereikt, omdat we daar trots op zijn. Solliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com
NU.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie