De Persgroep neemt nationale advertentieverkoop NDC mediagroep over
18-05-2017 12:20:00 | Door: | hits: 3893 | Tags:

NDC mediagroep en de Persgroep Nederland gaan een strategische partnership aan. De Persgroep Nederland zal de advertentieverkoop van het dagblad, weekblad en het digitale portfolio van de NDC mediagroep aan nationale adverteerders gaan verzorgen. Daarmee zal de huidige samenwerking van NDC mediagroep met ProMille Media eindigen.

Door deze overeenkomst zullen de drie regionale dagbladen van NDC mediagroep, De Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad, op de advertentiemarkt gekoppeld worden aan de acht regionale dagbladen van ADR Nieuwsmedia. Ook zullen de meer dan 30 weekbladen van NDC mediagroep gekoppeld worden aan de 200 weekbladen van de Persgroep Nederland en andere reeds aangesloten uitgevers. Daarnaast zal het volledige NDC digitale portfolio ontsloten worden voor de adverteerders en bureaus van de Persgroep Nederland.

De overgangsperiode start vanaf 1 september en duurt tot 1 januari 2018. Op dit moment werken beide partijen al samen op het gebied van content en distributie. De klant staat centraal in de komende overbruggingsperiode. NDC mediagroep zal de bestaande campagnes die lopen via ProMille Media bij haar huidige klantenportfolio uiteraard respecteren.

Erik Roddenhof, CEO de Persgroep Nederland: “NDC is voor ons een logische partij om mee samen te werken. Onze portfolio’s zijn volledig complementair en de passie voor regio en regiojournalistiek is bij beiden heel groot. Samen kunnen we nationale adverteerders veel dichter en gerichter bij hun consument brengen met onze regionale en lokale merken”

Dina Boonstra, CEO NDC mediagroep: “Wij zetten bewust in op deze krachtenbundeling op de nationale adverteerdersmarkt. Wij geloven in de kracht van de combinatie van lokale (weekbladen) en regionale (dagbladen) media, in zowel print als online. Partijen die dezelfde filosofie aanhangen moeten elkaar opzoeken. In het snel veranderende medialandschap, gekenmerkt door schaalvergroting, is dit van groot belang”.

www.persgroep.nl 
www.ndcmediagroep.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie