De Volkskrant vernieuwt digitale omgeving
15-05-2018 11:24:00 | Door: | hits: 4800 | Tags:

De Volkskrant heeft een nieuwe digitale omgeving gelanceerd. Deze bestaat uit een nieuwe digitale editie op tablet, een nieuwe smartphone-app en een vernieuwde website. De editie op de tablet verenigt de voordelen van digitaal en de leeservaring van de krant.

Volkskrant volgt de lezer door haar of zijn digitale leesritme. De vernieuwingen betekenen dat niet alleen lezen, maar ook kijken en luisteren een prominentere rol krijgen. De digitale editie op tablet verschijnt ‘s ochtends en volgt de indeling van de krant. Deze is wezenlijk anders en geoptimaliseerd voor interactie via de tablet. De smartphone-app wordt de hele dag door geüpdatet en bevat dezelfde inhoud als de website volkskrant.nl. De app heeft nieuwe elementen, zoals De Gids met goede raad op het gebied van gezondheid, cultuur, reizen en meer en de toevoeging van de videosectie. De website heeft een rijkere vormgeving gekregen en brengt als vanouds het laatste nieuws, maar ook álle artikelen, video’s en podcasts.


Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant: “Waar nieuwssites meestal bestaan uit eentonige lijsten en vakjes, geven we de papieren krant vorm in grote vrijheid. Die creativiteit willen we nu ook op ons digitale podium de ruimte bieden, met dezelfde artdirectors en topfotografen. We blijven digitaal al het nieuws brengen dat relevant en urgent is, met de diepgang van onze specialisten en correspondenten. Maar nu in een rijkere vormgeving. Geheel nieuw in het Nederlandse medialandschap is de Volkskranteditie op tablet. Die combineert mogelijkheden van digitaal als fotoreeksen, bewegend beeld en geluid met een echt krantengevoel: je verdiept je zonder afleiding en kunt haar ook uit krijgen.”

Erik Roddenhof, CEO van Persgroep Nederland: “In onze digitale ambities speelt de digitale krant een aparte rol. Tot nu toe was de digitale krant heel functioneel, maar had niet de ideale opmaak voor een echte kranten beleving. Voor de nieuwe Volkskranttablet-app, de editie, denk ik dat wij daar wel in geslaagd zijn: enerzijds in vormgeving en anderzijds in de interactiviteit. Wij denken dat de Volkskrantabonnee hier veel plezier aan gaat beleven.”

www.volkskrant.nl
www.persgroep.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie