De populairste series volgens Clipit
09-11-2017 13:57:00 | Door: | hits: 4447 | Tags:

Wat zijn volgens social Nederland de populairste series? Clipit analyseerde de berichten over 35 series. Van comedy tot fantasy, van historisch tot futuristisch en van gloednieuw tot echte classics; alle belangrijke series werden gemonitord om jou te voorzien van het beste sociaal verantwoorde binge-advies.

Van 1 september tot 31 oktober jongstleden deed Clipit onderzoek naar series. Alle online en social mediavernoemingen van bekende series die nu op TV uitgezonden worden, recent zijn uitgekomen op Netflix of bekend staan als klassiekers, werden geanalyseerd.

In totaal werden 158.640 berichten geanalyseerd. Het sentiment wordt automatisch bepaald aan de hand van een uitgebreide lijst met woorden en woordcombinaties die elk een positieve of negatieve tone of voice hebben. Alleen woorden die in de buurt van de desbetreffende serie staan, zijn meegenomen in de beoordeling. Meer informatie over de berekening van de PR-waarde vind je hier.

Meest besproken series 

Series worden niet enkel veel besproken omdat de nieuwste afleveringen zo spectaculair zijn. Soms zijn fans het juist erg oneens met de richting die een serie is ingeslagen of hebben ze een hekel aan een nieuw personage. Eén ding is zeker: als iedereen het over de laatste aflevering van een serie heeft, wil je meepraten. Daarom beginnen we met de meest besproken series.

Hoewel het zevende seizoen van Game of Thrones afgelopen was voor de start van het onderzoek, bleven de avonturen van Jon Snow en Danaerys Targaryen lange tijd meer besproken dan welke andere serie ook.
Uiteindelijk is sci-fi/horror serie Stranger Things de serie waar het meest over gesproken wordt.

Aantal berichten top 3

  1. Stranger Things
  2. Game of Thrones
  3. Narcos


Topserie van eigen bodem

Met de toenemende aandacht voor series zijn ook de budgetten toegenomen. Zo kostte Netflix-serie The Crown dertien miljoen dollar per aflevering en krijgen de makers van Game of Thrones zelfs vijftien miljoen per aflevering als budget van HBO. Bedragen waar de makers van Penoza waarschijnlijk alleen maar van kunnen dromen.
Toch weten Carmen en haar familie zich tussen de grote Hollywoodproducties staande te houden. Alleen de berichten over Stranger Things en Game of Thrones genereren een hogere PR-waarde dan de berichten over Penoza. 

PR-waarde top 3

  1. Stranger Things
  2. Game of Thrones
  3. Penoza


Sentiment top 3

Voor al die draken in Game of Thrones en buitenaardse monsters in Stranger Things heb je nogal wat inlevingsvermogen nodig. De criminelen uit Narcos en Penoza schuwen grof geweld niet. Wil je vooral een positief gevoel overhouden aan het volgen van een serie? Dan raadt social Nederland je minder gruwelijke en gewelddadige series aan. How I Met Your Mother is de serie waarover het meest positief wordt geschreven. Vooral de mogelijke spin-off van de comedyserie valt in goede aarde op social media. Suits volgt vlak achter How I Met Your Mother. En voor de enkeling die Friends nog niet gezien heeft: ruim dertien jaar na de uitzending van de laatste aflevering zijn Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe nog altijd enorm geliefd.

Sentiment top 3

  1. How I Met Your Mother
  2. Suits
  3. Friends


www.clipit.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie