Dentsu Aegis neemt Oxyma over
23-11-2017 11:31:00 | Door: | hits: 3483 | Tags:

Dentsu Aegis Network (DAN) maakt bekend dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van de Oxyma groep, het marketing performance bureau. Deze overname betekent de lancering van Merkle in Nederland onder de vlag van Dentsu Aegis Network Nederland. Na de overname zal Oxyma groep verder gaan als Merkle Nederland.

Oxyma groep, opgericht in 2000, bestaat uit vijf gespecialiseerde bureaus: Oxyma, Oogst, Your Social, aFrogleap en OFS. Deze bureaus gaan na de overname door onder hun eigen naam met de toevoeging: a Merkle company. Oxyma groep heeft kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Breda en Dubai, in totaal zijn er meer dan 340 professionals werkzaam.

Als onderdeel van Merkle, is de Oxyma groep nog beter in staat zijn diensten en kennisgebieden op het gebied van complexe(re) CRM-, marketingtechnologie-, data-analyse- en klantwaardeprogramma's te verbeteren en schaalbaar te maken in binnen- en buitenland. Dit biedt tevens mogelijkheden voor de specialisten binnen Oxyma en aan klantzijde om zich verder te ontwikkelen binnen het vakgebied van omni-channel marketing.

Oxyma werkt voor een groot aantal nationale en internationale klanten, waaronder KPN, Air France KLM, Audi, Unilever, Vodafone, Ziggo. Oxyma groep heeft ook sterke partnerships met softwareleveranciers zoals IBM, Adobe, Salesforce, Google en Selligent. Een belangrijk aandachtspunt zal zijn om het partnership van Merkle met Pega in Nederland uit te breiden.

Jos van de Loo, CEO Oxyma groep en countryleader Merkle Nederland: "Merkle past perfect bij ons, still Oxyma, but stronger! Ze erkennen het belang van wat Oxyma groep doet: het helpen van grote ondernemingen met digitale transformatie en het ontsluiten van klantwaarde. Dat zullen we blijven doen op onze eigen vertrouwde manier van werken. Merkle is tegelijkertijd onderdeel van DAN, wat zorgt voor nieuwe gecombineerde expertise en internationale schaal die wij aan onze klanten kunnen bieden. Deze acquisitie is een acceleratie voor beide bedrijven in de ambitie om uit te groeien tot de onbetwiste marktleider in EMEA op het gebied van CRM, data en technologie."

Julius Minnaar, CEO van Dentsu Aegis Network Nederland: "Met de komst van Oxyma groep en de lancering van Merkle zijn we in Nederland marktleider in digitale dienstverlening en toonaangevend op het gebied van CRM, data, technologie en performance marketing. De verscheidenheid van onze bureaus zorgt voor een brede keuze voor onze klanten. We zijn trots en verwelkomen het Oxyma team, als Merkle Nederland, in ons netwerk. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking."

www.dentsuaegisnetwork.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie