Dina Boonstra verlaat NDC Mediagroep
18-06-2018 20:40:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 5369 | Tags:

Algemeen directeur Dina Boonstra zal per 1 augustus NDC Mediagroep verlaten. Het is vooralsnog niet bekend wie haar gaat opvolgen.

Zij werd in 2014 bij NDC Mediagroep de opvolger van Geert-Jan van der Snoek, die CEO werd van TMG. Dina Boonstra bleef langer op haar nieuwe positie dan Geert-Jan van der Snoek op de zijne. Van der Snoek werd vermalen tussen de radaren van de overnamestrijd om TMG tussen John de Mol en Mediahuis. In maart 2017 werd Van der Snoek samen met mede-bestuurder Leo Elskamp geschorst wat het einde van zijn bestuurdvoorzitterschap betekende maar dat geheel terzijde.

Dina Boonstra werkte eerder onder meer voor Wegener, FD Mediagroep en Noordhoff Uitgevers.

Dina Boonstra in het Dagblad van het Noorden: "We zijn er onder mijn leiding weer in geslaagd stabiliteit te brengen. Daarnaast hebben we een heldere crossmediale strategie uitgestippeld om als media-marketingbedrijf het Noorden te verbinden."

Onder Boonstra werden diverse bedrijven overgenomen: Boom Uitgevers Nieuwsmedia, Trendship, Crossmedia Communicatiegroep en het video-productiebedrijf Pro-Time. De overnames moeten de NDC Mediagroep helpen zich te ontwikkelen tot een cross-mediaal marketingbedrijf.

In voorjaar 2017 is NDC Mediagroep een samenwerkingsverband aangegaan met de Persgroep opgeboed van advertentieberkoop.

NDC Mediagroep is de uitgever van Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, zeven nieuwsbladen, 44 huis-aan-huisbladen en diverse themakanalen als Wonen&CO, NoordZ, Gezondheid&Co, VanPlan en Ambitie.

www.ndcmediagroep.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie