Doneren per e-mail of telefoon met STB en bunq
17-07-2017 14:46:08 | Door: | hits: 4789 | Tags:

STB introduceert samen met bunq een collecte-app waarbij men met telefoonnummer of e-mailadres digitaal kan doneren. De Nijmeegse Vierdaagse heeft de primeur. De eerste donaties voor Beat Batten! worden tijdens de Nijmeegse Vierdaagse gedaan met alleen een smartphone. 

Tijdens de Vierdaagse lopen er collectanten van Beat Batten! rond. Met een simpele app worden voorbijgangers om een donatie gevraagd. Zij kunnen direct een bedrag kiezen waarna zij alleen nog een telefoonnummer of e-mailadres hoeven in te vullen. Vervolgens krijgt de gever een betaalverzoek waarmee de transactie compleet via de smartphone wordt voltooid. De donatie kan eenmalig of periodiek ingesteld worden. Een aantal collectanten draagt een T-shirt met QR-code. Door deze QR-code te scannen kunnen donateurs gemakkelijk geld doneren. Ook hier hoeven zij alleen een bedrag en telefoonnummer of e-mailadres op te geven. De betaaltransactie wordt vervolgens geheel automatisch geïnitieerd. 

De twee nieuwe methodes zijn uniek omdat ze de collectant real time inzage geven hoeveel geld er is opgehaald. Ook wordt de organisatie online op de hoogte gehouden van het in totaal gecollecteerde bedrag. Deze informatie kan men vervolgens gebruiken voor directe terugkoppeling naar het event zelf. De app maakt gebruik van het betalingsplatform van bunq, een techbedrijf met een bankvergunning.

Ali Niknam, CEO van bunq: “Geld en technologie hebben voor ons een simpel doel: mensen dichter bij elkaar brengen. De collecte-app is hier een goed voorbeeld van. Het maakt doneren makkelijker en geeft je tegelijkertijd ook meer informatie over je gift.”

Stichting Beat Batten! zal het eerste goede doel zijn dat de collectie-app gebruikt, tijdens de Vierdaagse in Nijmegen van 15 tot en met 21 juli 2017. De stichting zet zich in om het onderzoek en de behandeling van de ziekte van Batten, een groep erfelijke stofwisselingsziekten, te financieren.

Ronald Jansen, voorzitter van Beat Batten!: “Fondsenwerving is voor ons onderzoek dat wij financieren essentieel. Samen met bunq en STB hebben we een nieuw concept ontwikkeld waarmee op een zeer laagdrempelige wijze gedoneerd kan worden door gebruik te maken van de nieuwste mobiele technologieën.”

www.stb.nl
www.bunq.com
www.beatbatten.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie