Doxa en InQuest fuseren in Actos Groep
08-02-2017 21:25:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 1488 | Tags:

Het in Den Haag en Antwerpen gevestigde InQuest is deze maand met het Haags/Tilburgse Doxa gefuseerd. Door het samenvoegen van deze twee organisaties ontstaat er een stabiele en breed gespecialiseerde personeelsbemiddelaar die zowel in de non-profit als de profit sector sterk vertegenwoordigd is. De twee bedrijven gaan door met eigen labels onder de Actos Groep, onder leiding van Eric Sweens, Marc Brugman, Dannis de Redelijkheid en Peter Kamphuys. De fusie is tot stand gekomen door de bemiddeling van Marktlink Fusies & Overnames.

InQuest, opgericht in 1999, is bemiddelaar op het gebied van inkoop- en SCM-professionals. Doxa richt zich, sinds haar oprichting in 2002, op het   detacheren van communicatiespecialisten. Een aantal jaren later is bemiddeling in HR-specialisten toegevoegd en ook bemiddeling in de bouw en techniek onder de naam DEMTflex. Door de fusie ontstaat er een personeelsbemiddelaar met vier specialismen die de markt beter kan bedienen. Al vele jaren is er een goede werkrelatie tussen beide partijen. Algemeen directeur Eric Sweens: "De bedrijven zijn nagenoeg even groot en richten zich zowel op de overheid als de private sector. Door deze fusie willen wij een sterke combinatie in de markt zetten."

Beide bedrijven hebben een vestiging in Den Haag. Deze vestigingen worden samengevoegd. Doxa heeft ook een kantoor in Tilburg en InQuest is tevens gevestigd in Antwerpen, van waaruit de Belgische markt wordt bediend. Opdrachtgevers en kandidaten zullen weinig merken van de fusie. Commercieel directeur Marc Brugman: “De labels, de vestigingsplaatsen en de manier van werken blijven ongewijzigd. Het idee achter de fusie is dat we samen meer kunnen bereiken. De gezichten wijzigen niet, men houdt het vaste aanspreekpunt in de vorm van de vertrouwde adviseur of consultant.”

Bij de fusie alleen zal het niet blijven. Het management ziet volop kansen in de markt en is voornemens om ook door middel van acquisities te groeien. InQuest-oprichter Peter Kamphuys: “Met de fusie van InQuest en Doxa is een onderneming met een stevige basis gecreëerd waarop verder gebouwd kan worden. Samen met het managementteam hebben wij een aantal nichemarkten geselecteerd waar wij ons in de toekomst op willen focussen en ons marktaandeel, naast organisch, ook door middel van acquisities willen laten groeien.“

Alle vertrouwde labels worden gebundeld onder de Actos Groep. Naast InQuest, Doxa Communicatie, Doxa HR, DEMT-flex en In2Talent - onderdeel van InQuest - wordt ook het marketing- en communicatiebureau Webtraders een van de labels van de Actos Groep. In 2017 wordt een groei naar eengroepsomzet van 27 miljoen euro verwacht en zijn er naar verwachting ruim 350 professionals gedetacheerd, door 40 interne medewerkers.

Doxa en InQuest hebben zich in de fusie laten begeleiden door Marktlink Fusies en Overnames. Volgens overnamespecialist Vincent Pastoor is de transactie extra bijzonder omdat het een zuivere fusie betreft: “Vaak zie je dat wanneer twee bedrijven samengaan er toch bepaalde aandeelhouders (gedeeltelijk) uitgekocht worden, waardoor het feitelijk een overname betreft. Deze fusie betrof twee ondernemingen van gelijke omvang, waarmee de aandeelhouders van zowel Doxa als InQuest beiden 50 procent van de aandelen in de groep hebben verworven. Hiermee profiteren alle aandeelhouders van de toekomstige synergie.”

Doxa werving & selectie en detachering is sinds 2002 de persoonlijke, eigenzinnige en sportieve intermediair op de arbeidsmarkt.

InQuest, opgericht in 1999, is het grootste gespecialiseerde personeelsbemiddelingsbureau in Nederland en België binnen het vakgebied Inkoop en Aanbesteden. InQuest kent de talenten en volgt de markt, onze consultants spreken jaarlijks honderden inkopers en hebben een brede reputatie opgebouwd. Daarnaast bemiddelt InQuest ook veelvuldig voor posities binnen de discipline Supply Chain.

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ruim 50 transacties op jaarbasis en richt zich daarbij op het segment midden- en kleinbedrijf. Marktlink opereert landelijk vanuit de kantoren Deventer, Gouda, ’s Hertogenbosch en Amsterdam. Het team bestaat uit een 45-tal medewerkers met brede expertise.

www.actosgroep.nl
www.inquest.nl
www.doxa.nl
www.marktlink.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie