Dramaserie lanceert online VR interactive: Hollandshoop.nl
31-10-2017 13:15:43 | Door: Katja Brokke | hits: 1615 | Tags:

De online interactive van de dramaserie Hollands Hoop is een interactieve virtuele wereld, waarin bezoekers geheimen en aanwijzingen kunnen ontdekken, herinneringen kunnen ophalen en een game kunnen spelen. 

In de game moet je een code zien te kraken om het luik naar een geheime locatie te kunnen openen. Om de code te kunnen kraken, moet je in de virtuele wereld op zoek naar 28 verstopte Hollands Hoop logo's. Elk gevonden logo vertegenwoordigt een letter of een cijfer, die samen het uiteindelijke wachtwoord vormen. Degene die het lukt de code te kraken, krijgt toegang tot een ondergrondse locatie, waar een nieuwe opdracht staat te wachten. Met deze laatste opdracht vallen bijzondere prijzen te winnen: collectors-items uit de tv-serie Hollands Hoop.

Gigapixel, 360-graden en VR

Speciaal voor de Hollands Hoop interactive is het dorp waarin de tv-serie zich afspeelt, nagemaakt in gigapixelafbeeldingen, waardoor je overal tot in detail kunt inzoomen. Daarnaast zijn op de meeste interieurlocaties, waaronder de Hollands Hoop-boerderij, 360-graden foto’s gemaakt. In deze ruimtes en op de gigapixel-afbeelding van het dorp valt van alles te doen. Vanwege het sounddesign geeft de interactive een immersive ervaring. Daarnaast is een aparte VR-versie gemaakt waarbij je met een VR-bril kunt rondkijken in de boerderij, op de yoga-zolder, in de kamer van Pepijn en op andere plekken. 

Iedere week, na elke aflevering op tv, wordt een nieuwe aanwijzing in de interactive geplaatst.

Het tweede seizoen van Hollands Hoop is vanaf 4 november elke zaterdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA en de NTR op NPO 2.

www.hollandshoop.ntr.nl
www.bnnvara.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie