Ebiquity: nieuwsmedia in top drie beste advertentiedragers
15-03-2018 10:59:00 | Door: | hits: 4911 | Tags:
De geschiktheid van nieuwsmedia voor reclamecampagnes wordt door de huidige generatie marketeers onderschat. Nieuwsmedia blijken in tegenstelling tot de heersende perceptie te behoren tot de top drie van meest geschikte advertentiedragers.
 
Dat blijkt uit analyses die professor Mark Ritson maakte van grootschalig onderzoek van Ebiquity. Ook radio en magazines worden niet volledig op waarde geschat. Dagbladen kunnen vooral het verschil maken als het gaat om ROI van adverteren en een goede breinpositie van merken.
 
Het Ebiquity-onderzoek in opdracht van het Britse Radiocenter is opmerkelijk grootschalig en diepgaand. In de studie zijn vele topadverteerders aan de tand gevoeld en meer dan 75 advertentiestudies onder de loep genomen.

De adverteerders blijken de mediakanalen vooral te selecteren op vier criteria: de opties voor targeting, ROI, emotieoverdracht en breinpositie. Ten onrechte hebben nieuwsmedia, magazines en radio een lage rangorde onder adverteerders. Het imago van social networks is daarentegen te positief ten opzichte van de werkelijke performance van dit kanaal.

Op twee van de vier criteria nemen nieuwsmedia een toppositie in: bij de ROI van advertising en bij Brand Salience, het vermogen om een merk of product een positieve breinpositie te geven. Op targeting en emotieoverdracht scoren dagbladen gemiddeld. Overall zijn dagbladen na tv en radio het hoogst scorende advertentiekanaal.

Ritson: "Marketeers moeten zich openstellen voor de geweldige kansen die nieuwsmedia bieden. Als het merk, de doelgroep, de doelstelling en het budget het toelaten, dan is hier voordeel te behalen."

Ritson pleit er overigens niet voor om het volledige budget aan één mediakanaal te besteden. Hij adviseert adverteerders wel dagbladen actief onder de aandacht van mediabureaus te brengen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op NDP Nieuwsmedia.

www.ebiquity.com
www.ndpnieuwsmedia.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie