Eerste voetbalverslaggever voor De Gaykrant
08-10-2018 11:07:00 | Door: Max Vlugt | hits: 1367 | Tags:

Voor het eerst in de lange historie van De Gaykrant zal het online medium gaan beschikken over een eigen voetbalverslaggever. Peter Schouten gaat vanaf november maandelijks zijn licht laten schijnen over het thema Voetbal en LHBT+. Onder de naam Hand in Hand wil het medium beide werelden dichterbij elkaar brengen.

De Gaykrant maakt dit bekend aan de vooravond van een betaald voetbalweekend: alle aanvoerders in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie Vrouwen dragen dit weekend een regenboogband om aandacht te vragen voor diversiteit in het voetbal.

Hans Prummel, hoofdredacteur van De Gaykrant: "Wij vinden het een spannende, maar tegelijkertijd vooruitstrevende stap om het onderwerp voetbal te gaan verslaan. Voetbal is volkssport nummer één. Het is een misverstand dat het niet zou leven onder de LHBTI+ers in ons land. Dus wij willen het de aandacht geven die het verdient, maar wel op onze eigen wijze."

Schouten: "Wie wedstrijdverslagen verwacht, doet er beter aan om Studio Sport te blijven kijken. Ik zal op mijn eigen originele en creatieve manier aandacht gaan besteden aan voetbal en het dagelijkse leven van LHBTI+ers. Dat gaat verrassende inzichten en verhalen opleveren. Ik hoop van harte dat de deuren van alle betaald voetbalclubs en amateurclubs voor ons open staan."

De Gaykrant zag het licht in 1980. Na het faillissement in 2013 werd De Gaykrant in augustus 2017 opnieuw gelanceerd, dit keer alleen in een online versie. De titel valt onder de Stichting Gaykrant. Een van het belangrijkste streven van De Gaykrant is om alle oude edities online beschikbaar te stellen. Het merk is het oudste LHBTI+mediamerk van de Benelux.

www.degaykrant.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie