Emesa lanceert TicketScout
14-12-2016 10:30:25 | Door: Katja Brokke | hits: 3704 | Tags:

TicketScout biedt consumenten de mogelijkheid op ieder moment en tegen de beste prijs kaartjes voor concerten en evenementen te kopen. Het onafhankelijke vergelijkingsplatform zet tickets van honderden websites op een rij zodat bezoekers inzicht krijgen in waar ze die kunnen kopen en voor welke prijs. Het platform maakt gebruik van search- en datatechniekenen en past deze gericht toe op de ticketingmarkt. Hierdoor worden resultaten snel en overzichtelijk weergegeven en kunnen bezoekers eenvoudig de beste deal kiezen.

Normaliseren van ongestructureerde data

TicketScout is ontwikkeld vanuit de ambitie om de Nederlandse ticketmarkt volledig transparant en overzichtelijk te maken. Hiervoor normaliseert het platform veelal ongestructureerde data van meer dan honderd bronnen tot één bruikbare en overzichtelijke dataset. Dat biedt de gebruiker voortaan één centrale plek voor het vinden van kaartjes en maakt het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld alle concerten of evenementen in een willekeurige stad in één overzicht te zien.

Lennard Kooy, initiatiefnemer van TicketScout:“Ik stoorde me al jaren aan het volstrekt onoverzichtelijke karakter van de ticketmarkt. Ook vroeg ik me bij de aanschaf van concerttickets altijd af waar ik ze nou moest kopen en of ik wel de beste deal te pakken had. Met TicketScout hoef je niet langer verschillende dealsites, wederverkopers of ticketplatforms te doorzoeken. We hebben de markt voor het kopen van concert-, evenement- en attractieparktickets niet alleen transparant gemaakt, maar ook een stuk toegankelijker.”

TicketScout is op ieder (mobiele) device te gebruiken. Via het platform kan de consument direct doorklikken naar de aanbieder, zonder dat daarvoor kosten in rekening gebracht worden. TicketScout is onderdeel van Emesa, het moederbedrijf van VakantieVeilingen en ActievandeDag.

www.ticketscout.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie