EndemolShine Nederland helpt NGO's met online aanwezigheid
30-05-2018 11:45:00 | Door: | hits: 2811 | Tags:

EndemolShine Nederland gaat Nederlandse NGO’s die zich richten op women empowerment helpen hun awareness te vergroten door hun online campagnes en socialmedia-inzet naar een hoger niveau te tillen. Er zijn veel NGO’s die innovatieve ideeën en concepten bedenken, maar slechts weinig mensen met hun middelen kunnen bereiken. EndemolShine Beyond, de digital unit van EndemolShine Nederland, wil daar verandering in brengen met Engage the Future, een initiatief van de Bill & Melinda Gates Foundation.

Competitie

Engage the Future is een competitie waarbij tien geselecteerde NGO’s die zich focussen op women empowerment, strijden om de realisatie van de volledige productie van een online campagne. Tevens krijgen zij een uitgebreide op maat gemaakte workshop van online marketing- en socialmediaexperts als Omar Kbiri, Lenneke van Ingen en Arjen Lubach over het gebruik en de inzet van socialmediaplatformen, het bereiken van doelgroepen en het creëren van bewustzijn voor maatschappelijke issues. Met deze kennis ontwikkelen de deelnemers vervolgens zelf in vier weken tijd, onder begeleiding van een mentor, een eigen campagne-idee en socialmediastrategie, die zij vervolgens pitchen voor een jury. De beste online strategie wint uiteindelijk de volledige door EndemolShine Beyond geproduceerde campagne.

Frank de Wit, hoofd van EndemolShine Beyond: "Veel NGO’s hebben moeite om een grote of jongere doelgroep te bereiken en zijn zich niet altijd bewust van de kracht en mogelijkheden van online campagnes om aandacht te krijgen voor hun organisatie en boodschap. Wij zijn zeer enthousiast om onze kennis en expertise op het gebied van digital content met deze organisaties te delen en ze zo te helpen hun doelen te realiseren samen met de Bill & Melinda Gates Foundation."

Inschrijving geopend

Via de website van Engage The Future kunnen Nederlandse NGO’s zich inschrijven. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke tien NGO’s aan de start staan van deze competitie. De Nederlandse editie is een vervolg op de aftrap in 2017 door EndemolShine Duitsland. Ook in de toekomst wil EndemolShine zijn talenten, creativiteit en kennis blijven inzetten om een verschil te kunnen maken in het leven van mensen onder de paraplu van EndemolShine Giving.

www.endemolshine.nl
www.engage-the-future.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie