Ernst-Jan Pfauth: Start crowdfundcampagne The Correspondent
15-11-2018 17:55:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2093 | Tags:
Wat leuk! Een bericht van... Ernst-Jan Pfauth!

De afgelopen drie jaar heb ik met hart en ziel gewerkt om te werken aan de internationale uitbreiding van de Correspondent. Ik ben er zelfs met mijn gezin voor naar de Verenigde Staten verhuisd.

Vandaag lanceren we The Correspondent: thecorrespondent.com.

In deze tijd, waarin zoveel mensen lijnrecht tegenover elkaar staan, geloof ik dat het cruciaal is dat er een Engelstalige, journalistieke site komt waar we op constructieve wijze praten over hoe we de grote problemen van onze tijd te lijf kunnen gaan.

Bij De Correspondent schrijven onze correspondenten onder meer over mobiliteit, sociale ongelijkheid, duurzame energie, extremisme en de voedselindustrie. Tijdens hun onderzoek vragen ze leden om kennis en persoonlijke ervaringen te delen:

- Klimaatwetenschappers spraken met Shell-medewerkers over hoe een oliebedrijf de omschakeling naar duurzame energie kan maken;

- Stedenbouwkundigen dachten met nabestaanden van verkeersslachtoffers na over de toekomst van mobiliteit;

- Honderden huisartsen deelden manieren om de bureaucratie in de zorg tegen te gaan.


Kortom: in Nederland hebben we laten zien dat we zulke constructieve gesprekken kunnen voeren.

Nu willen we dit journalistieke model naar het Engels uitbreiden.

Dat is hard nodig: grensoverstijgende thema’s als de opwarming van de aarde, de toenemende macht van technologiebedrijven en Brexit verdienen een nieuwe soort journalistiek. Met een wereldwijd netwerk van correspondenten en leden zijn we beter in staat om antwoorden op de grote vragen van deze tijd te vinden.

Daarom lanceren we vandaag een crowdfundcampagne om The Correspondent mogelijk te maken. Als lezers uiterlijk 14 december in totaal 2,2 miljoen euro bijdragen, lanceren we The Correspondent in de lente van 2019.

Afgelopen jaar heb ik hierover honderden gesprekken gevoerd met academici, schrijvers, muzikanten, activisten en ondernemers van over de hele wereld.

Beroemde Amerikanen zoals verkiezingsgoeroe Nate Silver, Wikipedia-oprichter Jimmy Wales, zakenvrouw Esther Dyson, House of Cards-maker Beau Willimon, zangeres Rosanne Cash en Hollywood-producer Judd Apatow hebben zich al aangesloten.

Ik wil jou vragen om als Nederlander dit journalistieke model naar wereldniveau te brengen en mee te doen via thecorrespondent.com/join.

De eerste 24 uur van een campagne zijn cruciaal voor het opbouwen van momentum. Hoe meer mensen zich aansluiten, en hoe meer geld ze bijdragen, des te groter de kans deze wereldwijde beweging voor constructieve journalistiek er komt.

In deze verdeelde tijd, waar we online meer op elkaar schelden dan dat we samen naar oplossingen zoeken, is het belangrijker dan ooit dat we constructieve gesprekken mogelijk maken.

Doe je met me mee?

thecorrespondent.com/join

Met een hartelijke groet,

 

Ernst-Jan Pfauth

Mede-oprichter en CEO van The Correspondent
www.linkedin.com/in/ernstjanpfauth
www.thecorrespondent.com.

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie