Eventbrite ticketingpartner Instagram
09-05-2018 08:28:39 | Door: Katja Brokke | hits: 3657 | Tags:

Instragram is toegevoegd als nieuwste distributiepartner van Eventbrite. Meer dan 200 miljoen actieve gebruikers bezoeken iedere dag het profiel van een merk op Instagram en nu kunnen eventorganisatoren een Get Tickets-knop aan hun profielpagina en Instagram-businessaccount toevoegen. Dit maakt het gemakkelijker voor potentiële klanten om meer te weten te komen over de evenementen die worden aangeboden, maar ook om direct tickets te kopen. Dit is mogelijk door een vereenvoudigd aankoopproces waarbij het afrekenen van een ticket in de omgeving van Instagram plaatsvindt.

Eventbrite is de eerste ticketingpartner voor evenementen die een dergelijke samenwerking aangaat met Instagram. Ruim 25 miljoen bedrijven en merken wereldwijd die een Instagram-businessprofiel hebben, krijgen de mogelijkheid om de Get Tickets-knop toe te voegen. De integratie met Instagram wordt wereldwijd uitgerold naar alle landen van de EU, de VS, Canada, Brazilië, Australië en Nieuw Zeeland.


De partnership met Instagram is een verdere uitbreiding van de relatie tussen Eventbrite en Facebook. In 2016 werd het onder andere in de VS mogelijk gemaakt om tickets direct op Facebook aan te schaffen. In Nederland kon dat vanaf oktober 2017. De integratie met Facebook zorgde voor een significante stijging van ticketverkoop ten opzichte van het redirecten van de gebruiker naar een eventpagina.

Eventbrite heeft in 2017 miljoenen tickets verkocht dankzij samenwerkingen met distributiepartners als Facebook, Spotify en BandsInTown. Dankzij de samenwerking met Instagram wordt nu ook de trend van visuele content vervlochten met de erg lucratieve experience economy. Onderzoek toont aan dat 75 procent van de millennials liever zijn geld spendeert aan ervaringen dan aan materiële zaken. Dit gecombineerd met het feit dat 30 procent van de online aankopen geïnspireerd is op wat mensen hebben gezien op Instagram, maakt dat deze samenwerking een goede manier biedt om bezoekers te werven voor evenementen.

www.eventbrite.nl
www.instagram.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie