F&L maakt doorstart
19-12-2017 16:00:07 | Door: | hits: 5255 | Tags:

De Rotterdamse investeerder Shatho Beheer heeft het failliet verklaarde F&L Publishing Group overgenomen en zal onder de naam F&L Media met een groot deel van de werknemers een substantieel deel van de magazines doorzetten.

De Nijmeegse uitgever van magazines als iCreate, Foodies, c’t en Auto Review vroeg eind november haar faillissement aan na een aantal financieel tegenvallende jaren. Shatho Beheer was als een van de eerste en meest serieuze partijen in de race om de failliete uitgever over te nemen. Onder de naam F&L Media zal de nieuwe eigenaar een aanzienlijk deel van de titels doorzetten. Dit gebeurt vanuit de locatie in Nijmegen en met een groot deel van de oorspronkelijke werknemers.

Shatho Beheer kent al meerdere participaties in de mediawereld. De plannen van de investeerder en de nieuwe directie zijn gericht op de toekomst van de Nijmeegse uitgeverij.

Doorstart van F&L

Onder de magazines die een snelle doorstart zullen krijgen, behoren de titels iCreate, Chip Foto Magazine, Foodies, Koken & Genieten, Auto Review en c’t, maar ook de nieuwere namen Gardeners’ World van de BBC en Alles over Geschiedenis. De abonnees van deze magazines en andere titels die voortgezet zullen worden, kunnen in de eerste weken van het nieuwe jaar de eerste nummers op de mat verwachten.

F&L werd in 1993 opgericht door Wien Feitz en Paul Lemmens. De afgelopen 25 jaar groeide F&L Publishing Group uit tot een uitgever met op het hoogtepunt twintig magazines en meer dan honderd personeelsleden. De afgelopen jaren had de Nijmeegse uitgever echter te kampen met sterk teruglopende verkopen. Eind november werd het faillissement aangevraagd, maar ondertussen werd in opdracht van de curator wel doorgewerkt aan de relevante titels, zodat bij overname de vertraging zo klein mogelijk zou zijn. Hierdoor merken zowel de abonnees als de winkeliers in de meeste gevallen weinig tot niets van het faillissement en de overname.

Vincent Opschoor, directeur van Shatho Beheer: “Shatho Beheer bestaat uit een team van mensen met een passie voor ondernemen. Vanuit die passie en drijfveer zullen we de nieuwe uitgever ondersteunen. Dat doen we niet alleen met geld, maar juist ook met onze kennis en een sterk netwerk. We zien heel veel kansen. Onze deelnames in bedrijven zijn voor de lange termijn. We willen van F&L Media Groep weer een sterke uitgever maken en nieuwe markten openen.”

Arjan Kropman, directeur van F&L Media: “F&L is een enorm leuke uitgever met een grote groep enthousiaste en talentvolle medewerkers, die samen een aantal heel sterke magazines maken. Hoewel we erg treurig waren dat de eerste eigenaren en starters van de uitgever vorige maand het faillissement moesten aanvragen, zijn we nu heel blij met de kansen die Shatho Beheer ons gaat bieden. We kunnen de veelbelovende titels nu beter doorzetten dan we ooit gehoopt hadden. Als dat goed loopt, gaan we keihard werken aan nieuwe producten die ervoor zullen zorgen dat F&L Media Groep sterker terug komt dan het ooit is geweest. Met de juiste mensen, een paar heel mooie merken, onze Nijmeegse eigenzinnigheid en een heel sterke nieuwe eigenaar zie ik de toekomst optimistisch tegemoet.”

www.fnl.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie