FCB Amsterdam ontwikkelt Kingsday Hunt voor easyJet
01-05-2018 18:32:00 | Door: | hits: 3888 | Tags:

Tijdens Koningsdag organiseerde easyJet de Kingsday Hunt. Een speciale zoektocht tussen drie teams, geleid door team captains / influencers Sophie Milzink (@Sophiemilzink), Thomas van Grinsven (@Thomasgrinsven) en Iris Enthoven (@Irisenthoven). Zij moesten in een Wie is de Mol-achtig spel op zoek naar de 42 Europese bestemmingen van easyJet, door te zoeken naar items die verstopt lagen op de kleedjes van de Vrijmarkt in Den Haag. Het team dat de meeste bestemmingen vond op de vrijmarkt, won de Kingsday Hunt. FCB Amsterdam is verantwoordelijk voor de gehele social campagne. 

Om zelf een betere uitgangspositie te bemachtigen, moesten de drie team captains steun zoeken bij hun volgers op Instagram, Facebook en YouTube. Zij riepen hun achterban op om hun steun te laten uitspreken door te reageren op social posts met #teamrood, #teamwit of #teamblauw. De team captain die de Kingsday Hunt won, mocht uiteindelijk een van de supporters blij maken met een jaar lang gratis reizen met easyJet.

Vliegtuigmaatschappij easyJet wil met de Kingsday Hunt onderstrepen hoe Nederlands de vliegtuigmaatschappij eigenlijk is. Door te kiezen voor een campagne op een dag en plek waar alle Nederlanders samenkomen, de Vrijmarkt tijdens Koningsdag. En met een entertainende zoektocht met drie team captains wist het daarnaast in het hart van de doelgroep te komen.

Stephanie Doggen, Marketing Campaign manager easyJet: "Als meest oranje vliegmaatschappij van Nederland kunnen we natuurlijk niet om Koningsdag heen. Het is de dag waarop we als land een gigantisch oranjefeest vieren en voor ons is er geen beter moment te bedenken om hier aan bij te dragen. Met deze actie omhelzen we de vrijmarkt die zo typerend is voor Koningsdag en Nederlanders, en hopen we de feestvreugde groter te maken door iedereen kans te laten maken op een jaar reizen met easyJet." 

easyJet viert dit jaar dat het al 20 jaar vanaf Schiphol Nederlanders naar meer dan 40 Europese bestemmingen brengt.

www.easyjet.com/nl
www.fcb-amsterdam.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie