Facebook sluit zich aan bij Stichting Reclame Code
29-04-2021 15:34:00 | Door: David de Jong | hits: 6841 | Tags:

Facebook heeft zich aangesloten bij de Stichting Reclame Code. Daarmee onderschrijft het sociaal netwerk de principes en doelstellingen van de Stichting Reclame Code. Deze expliciete ondersteuning vormt volgens het social medianetwerk een belangrijke aanvulling op zijn eigen advertentiebeleid, waarin voorschriften staan voor advertentiecontent en het plaatsen ervan.

Facebook benadrukt dat interactie op haar platform alleen kan als dat een veilige en betrouwbare omgeving is. Het netwerk ziet het onderschrijven van de principes van de principes en doelstellingen van de SRC als een extra dimensie aangezien het bedrijf stelt zich continu in te zetten voor de veiligheid en betrouwbaarheid aan de hand van het strikt navolgen van zijn eigen advertentiebeleid.

Arno Lubrun, Country Director Facebook Benelux: “De Stichting Reclame Code is al meer dan een halve eeuw actief in Nederland en we zijn verheugd om hier nu deel van uit te maken. Een gezond en verantwoordelijk online advertising-ecosysteem is van groot belang. Facebook wil met kennis en expertise graag een bijdrage leveren aan dit ecosysteem.”

Otto van der Harst, directeur van de SRC: “Met deze manifeste ondersteuning van de zelfregulering kiest Facebook om samen met het adverterend bedrijfsleven actief mee te praten over het beschermen van consumenten en bevordert het de open en transparante handhaving van onze reclamecodes. Een belangrijke stap voorwaarts en daar zijn we enorm blij mee.”

Henriette van Swinderen, directeur van de BvA: “Wij zijn blij met deze stap van Facebook. Toen in de zomer van 2020 werd opgeroepen om Facebook te boycotten, zijn we als BvA juist de dialoog aangegaan om te kijken hoe we samen kunnen zorgen voor een veiliger medialandschap. Dat heeft onder andere geleid tot deze belangrijke stap waarmee Facebook zijn commitment toont om daadwerkelijk verantwoordelijkheid te nemen, niet alleen voor de veiligheid van hun eigen platform maar ook voor de kwaliteit van het gehele Nederlandse medialandschap."

BvA stelt verder dat met deze deelname Facebook zijn verantwoordelijkheid neemt en misstanden op het gebied van reclame op dit platform nationaal effectiever kunnen worden aangepakt. Denk aan nepprijsvragen waarbij misbruik wordt gemaakt van de naam van supermarkten of frauduleuze bitcoinadvertenties gekoppeld aan BN'ers die hier niets mee te maken hebben. Als deelnemer aan SRC committeert Facebook zich om uitspraken van de Reclame Code Commissie op te volgen, bijvoorbeeld door misleidende advertenties te weren van het platform. In oktober 2020 is Google toegetreden tot de zelfreguleringsorganisatie EASA en SRC.

www.reclamecode.nl
www.bva.nl
about.fb.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie