Frank de Ruwe opent street-arttentoonstelling in zijn museum
21-02-2020 09:51:00 | Door: | hits: 11919 | Tags:

Frank de Ruwe, oprichter van Natwerk, oftewel Frankey heeft een museum. Het Street Streetart Museum zit in de voetgangerstunnel van Tussen de Bogen in Amsterdam. Daar opent hij zijn tweede tentoonstelling.

In deze tentoonstelling zal Frankey’s beste werk van 2019 de hoofdrol spelen. Werken die je misschien kent uit Het Parool, waarin elke week een Streetart Frankey te zien is en dat kan alles zijn: een glas-in-lood van Johan Cruijff bij een tramhalte van lijn 14, een uit de muur ontsnapte baksteen in de Hazenstraat, of het bronzen beeld van een chillende Van der Laan op de pui van Paradiso.

Het zijn altijd reacties op oneffenheden, dingen die niet kloppen, of juist te goed, of gewoon vormen die hem doen denken aan iets totaal anders dan wat je op die plek zou verwachten. De vorige tentoonstelling heeft bijna het hele vorige jaar gehangen, maar is in de loop der tijd het een en ander kwijtgeraakt. Een groot deel van de foto’s zijn door (een) anonieme kunsthandelaar(s) uit het museum ontvreemd. Enkele werken werden kort na hun verdwijning via marktplaats te koop aangeboden.

www.frankey.com
www.natwerk.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie