Fusie 538Groep en Sky Radio Group, Menno Koningsberger directeur - OMS doet sales per 1 januari 2017
03-10-2016 07:47:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 8257 | Tags:

Talpa en TMG maken bekend dat de 538Groep en de Sky Radio Group vanaf 1 oktober 2016 officieel hun krachten bundelen en samengaan in één radio- en muziekentertainment bedrijf met de radiomerken Radio Veronica, Radio 10, Sky Radio en 538. De verkoop van radiospots van Sky Radio en Radio Veronica wordt per 1 januari 2017 ondergebracht bij One Media Sales (OMS), dat ook de spotverkoop van 538, Radio 10, Sublime FM, 100% NL, en SLAM! verzorgt.

Op 22 juli is gecommuniceerd dat de transactie nog onder voorbehoud was van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders en het advies van de medezeggenschapsraden van TMG. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van TMG en de Ondernemingsraad (OR) van SRG hebben nu hun positieve advies gegeven met betrekking tot de nieuwe radio-onderneming. Daarnaast hebben de bevoegde toezichthouders ingestemd met deze samenvoeging.

De aandeelhouders Talpa en TMG hebben met ingang van 1 oktober jl. de volgende directie van het nieuwe radiobedrijf aangesteld: Menno Koningsberger is benoemd tot algemeen directeur, Tijmen Bos wordt commercieel & business development directeur, Jeroen de Bakker is benoemd tot brand & online directeur, Dave Minneboo is benoemd tot radio directeur en Remko Blankestein tot operationeel & financieel directeur. 

Talpa Holding houdt een belang van 33 procent in SBS Nederland, dat vier TV-zenders exploiteert: SBS6, SBS9, NET5 en Veronica. Talpa Holding is eigenaar van de radiostations Radio 538 – marktleider in Nederland – Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio. Talpa Media, dat vroeger deel uitmaakte van Talpa Holding, is overgenomen door ITV Plc en is inmiddels een zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen ITV Studios.

Telegraaf Media Groep is een van de grootste mediabedrijven van Nederland, met merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé, VROUW; regionale dagbladen zoals Haarlems Dagblad en Noordhollands Dagblad; en de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM. Daarnaast heeft TMG tientallen merken en titels die zich richten op lokale nieuwsvoorziening, entertainment of e-commerce. Keesing Media Group geeft internationaal puzzelbladen en digitale puzzels uit.

www.538groep.nl
www.skyradiogroup.nl
www.oms.fm
www.talpa.tv
www.tmg.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie