GeenStijl gaat onder leiding van de huidige hoofdredactie zelfstandig verder
24-09-2018 10:21:00 | Door: | hits: 3288 | Tags:

Telegraaf Media Groep (TMG) verkoopt GeenStijl. De raad van bestuur en de hoofdredactie van het online platform hebben vandaag een principe-overeenkomst getekend. GeenStijl gaat onder leiding van de huidige hoofdredactie als zelfstandige entiteit verder. Het platform blijft daardoor bestaan en de zeven medewerkers van GeenStijl kunnen hun baan voortzetten als gevolg van deze overdracht.

GeenStijl was al een tijd onderwerp van discussie binnen Mediahuis, het moederbedrijf van TMG. De site past niet langer binnen de toekomstplannen. Op het intranet van het mediabedrijf staat vandaag: 'TMG wil focus aanbrengen op de merken die een breed publiek bedienen. Daarom is onderzocht op welke manieren GeenStijl zich zelfstandig zou kunnen ontwikkelen en deze principeovereenkomst is daarvan het resultaat.'

De overdracht is afhankelijk van een definitieve koopovereenkomst en een positief advies van de (centrale) ondernemingsraad van TMG. Een adviesaanvraag is op 24 september 2018 ingediend. GeenStijl meldt zelf dat de deal per 1 november ingaat.

Eerder werd al duidelijk dat TMG wel videosite Dumpert wilde behouden. De twee sites zijn eigenlijk altijd met elkaar verbonden geweest.

www.tmg.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie