Geene en Dubbelaar lanceren Esports Club
16-10-2018 11:54:08 | Door: Max Vlugt | hits: 1548 | Tags:

Vanaf heden kunnen esports liefhebbers terecht bij Esports Club, het eerste e-sportsplatform van Nederland. Esports Club brengt spelers, geïnteresseerden en toernooiorganisatoren bij elkaar. Het platform brengt in de eerste release het overzicht van e-sportstoernooien in Nederland en België, dat zijn er gemiddeld 50 per week.

Daarnaast richt Esports Club zich op bedrijven en organisaties die willen investeren in e-sports, maar hier geen resources voor hebben.

In de volgende release zullen nieuws, actualiteiten en data over de toernooien, standen en spelers te vinden zijn. Het platform behandelt verschillende e-sportstitels en richt zich daarmee op de communities van FIFA, Fortnite, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive en Super Smash Bros. Naast deze e-sports games worden andere titels behandeld en uitgebouwd.

Ward Geene, mede-oprichter van Esports Club: "Het ontbreekt al jaren aan een duidelijk overzicht van e-sports in Nederland. En dat terwijl er zoveel mooie initiatieven zijn. Met de Esports Club creëren we meer zichtbaarheid door alle deze initiatieven samen te brengen op één plek. Een startpunt voor iedereen met een interesse in e-sports."

Corné Dubelaar, mede-oprichter van Esports Club en Founder van FIFA-academy Team Gullit: "E-sports is inmiddels tot een miljoenenbusiness uitgegroeid. Merken willen steeds vaker zichtbaarheid in esports, maar weten in de meeste gevallen niet waar ze moeten starten en hoe zij de communities kunnen bereiken. In Nederland bestond er nog geen platform waar alles samenkomt en na het succes van Team Gullit is dit een logische volgende stap."

Esports Club is een initiatief van tech company Triple uit Alkmaar.

www.wearetriple.com
www.esportsclub.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie