Google Street View introduceert acht nieuwe Nederlandse locaties
19-02-2018 11:38:00 | Door: | hits: 4454 | Tags:

Google introduceert acht nieuwe Nederlandse locaties in Google Street View. Naast verschillende toeristische bezienswaardigheden zijn ook Rotterdam Centraal, TU Eindhoven en Carré van binnen te zien.

Google Street View toont nu als toevoegingen Station Rotterdam Centraal, Eindhoven Airport, de Universiteiten van Groningen, Eindhoven en Amsterdam, Koninklijk Theater Carré, Burgers’ Zoo en FOAM. Deze locaties zijn virtueel te verkennen via smartphone, tablet en browser.

Nieuwe Street View-opnames vanaf april

Vanaf april dit jaar rijdt de Google Street View-auto weer door Nederland. Het verzamelen van beelden is een eerste stap in het publicatieproces van Google Street View. Afhankelijk van het weer en het ideale tijdstip wordt een route uitgestippeld. De Google Street View-auto maakt 360°-foto’s die op basis van GPS het straatbeeld in kaart brengen. Voordat de beelden worden gepubliceerd, worden gezichten en kentekens vervaagd.

Naast de Google Street View-auto zorgen de Street View-trekker en Street View-trike ervoor dat natuur en culturele plekken die niet toegankelijk zijn met de auto ook via Google Street View te ontdekken zijn.

Lees meer over het publicatieproces van Google Street View hier.

www.google.nl/intl/nl/streetview

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie