Google sluit grote duurzame energieovereenkomsten
20-09-2019 13:36:00 | Door: David de Jong | hits: 3355 | Tags:

Google heeft overeenkomsten voor de aankoop van duurzame energie afgesloten ter waarde van 1600 megawatt. Daarmee heeft Google haar portfolio van wind- en zonne-energie vergroot tot 5.500 MW. Het gaat om 16 nieuwe contracten. Bijna de helft van de gekochte duurzame energie capaciteit zal zich in Europa bevinden, met name in Finland (255 MW), Zweden (286 MW), België (92 MW) en Denemarken (160 MW).
 
Met deze investering komt Google's totale investering in Europa's internetinfrastructuur sinds 2007 op 15 miljard. In Nederland werd eerder dit jaar een investering van 1 miljard euro aangekondigd voor de bouw van een nieuw datacenter in Agriport, gemeente Hollands Kroon, en uitbreiding van het bestaande datacenter in Eemshaven.

Copenhagen Economics heeft onderzocht wat de impact van Google's investeringen is op de economische activiteit in de regio. Uit het onderzoek blijkt dat deze investeringen meer dan 13.000 voltijdbanen in de EU ondersteunen.
 
Om nog meer mensen te helpen zich voor te bereiden op toekomstige banen, verleent Google.org, de filantropie-arm van Google, een subsidie ter waarde van 2 miljoen Amerikaanse dollar aan Nesta, een stichting gericht op innovatie.

www.about.google

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie