Groep creatieven begint Amsterdamse wijnmakerij
03-08-2017 15:03:48 | Door: | hits: 3341 | Tags:

Chateau Amsterdam opent deze zomer haar deuren en is daarmee de eerste city winery in Nederland. In navolging van steden als Chicago, Shanghai en Londen heeft nu ook Amsterdam een eigen wijnmakerij binnen de stadsmuren.

Chateau Amsterdam heeft 6 wijnen in de planning staan (rood en wit), gemaakt van druiven uit Frankrijk, Spanje en Italië. Na de oogst in september worden de druiven met vrachtwagens van de wijnvelden naar Amsterdam gereden. In Amsterdam worden de druiven voor een tweede keer geselecteerd, gevinificeerd en gelagerd. De 2017 productie van ongeveer 8000 flessen is bedoeld voor de Amsterdamse particulier en horeca, en mag vanaf april 2018 verwacht worden.

De missie van Chateau Amsterdam is om productie en consumptie dichter bij elkaar te brengen en de stedelijke consument kennis te laten maken met de wereld van de wijn. De wijnmakerij is een initiatief van een groep Amsterdamse creatieve ondernemers waaronder Remy Harrewijn (Festina), Gijs Kerbosch (Halal), Sjoerd Raaijmakers (Vice NL), Lenneke van Ingen (A Million Faces / Creative Connectors), Demian LaVigne (D&D) en Desmond Lissone (D&D).

Harrewijn: "Wijn maken is een kunst; het vergt geduld, liefde en aandacht. Door de druiven te laten reizen in plaats van de flessen, bepalen wij zelf de ontwikkeling van de wijn. Zo brengen we Europa naar Amsterdam, maken we wijn op onze manier, en kunnen we proces en resultaat delen met iedereen."

De wijn wordt gemaakt door Jos Harrewijn, een wijnmaker uit Zuid-Limburg en oud-student van een bekende biodynamische wijnproducent, Alois Lageder uit Zuid-Tirol in Italië. Assistentie komt onder andere van een aantal Nederlandse wijnmakers en de Wijnuniversiteit Geisenheim in Duitsland. Chateau Amsterdam is onderdeel van een creatieve hub met gelijknamige naam in Amsterdam Noord, en is gehuisvest in een oude machinefabriek langs het IJ. Naast de winery biedt het onderdak aan ondernemers, startups en creative professionals.

www.chateau.amsterdam

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie