HEY bracelet maakt aanraking op afstand mogelijk
13-01-2017 10:47:00 | Door: | hits: 6233 | Tags:

Milloenen mensen over de hele wereld hebben een langeafstandsrelatie. Ondanks alle beschikbare communicatiemiddelen blijft het onmogelijk om die ene speciale persoon aan te raken als je niet samen bent. Tot nu! De nieuwe HEY bracelet laat je een aanraking ontvangen en versturen, waar je ook bent. Het slimme interactieve sieraad komt rond Valentijnsdag op Kickstarter.

De Nederlandse uitvinding HEY gebruikt een slimme technologie om jouw aanraking, waar ook ter wereld, naar een andere HEY te sturen. Het is de allereerste armband die een echte menselijke aanraking nabootst. Niet met een mechanische vibratie, of een trillende sensatie, maar met een zacht 'knijpje'. Jouw langeafstandsaanraking kan geruststellend, motiverend of glimlachopwekkend zijn. Geweldig intiem en privé. Een boodschap van je HEY is namelijk alleen bedoeld voor jou en gegarandeerd afkomstig van die ene belangrijke persoon.

HEY heeft zijn laatste ontwikkelingsfase bereikt. Met een doelbedrag van € 85.000 hoopt het via Kickstarter de volgende stap richting productie te nemen.  

Hoe werkt HEY?

HEY gebruikt een geavanceerde techniek die via Bluetooth met je smartphone communiceert. Om een aanraking te versturen moet je je armband gelijktijdig op twee punten aanraken. Je aanraking wordt dan via je smartphone verzonden naar de gekoppelde tweede smartphone en armband. De ontvanger voelt jouw liefdevolle berichtje alsof er iemand heel zacht in zijn/haar polst knijpt. Een totaal nieuwe manier van communiceren, die meer zegt dan 1.000 woorden.

Gemaakt met liefde

HEY is meer dan een wearable. Het is een stijlvol en betekenisvol geschenk. HEY is ontworpen voor zowel mannen als vrouwen en past perfect om elke pols. Het is een modieus en modern accessoire dat voor iedere outfit een subtiele uitbreiding is. HEY is weerbestendig en wordt in eerste instantie in twee kleuren beschikbaar: wit & roségoud en antraciet & zwart. De prijs voor een set HEY bracelets ligt op € 62 (super early bird prijs tijdens Kickstarter-fase). 

Het HEY-team

HEY is uitgevonden door Mark van Rossem. Hij keek naar de huidige communicatiewereld* en zag dat er één ding ontbrak. En dat was aanraking op afstand. Met behulp van allerlei apparaten communiceren mensen tegenwoordig 24/7, maar er is altijd een afstand. Mark stelde zichzelf daarom het onmogelijke doel om aanraking verzendbaar te maken en kwam op het idee voor HEY. Samen met de succesvolle ondernemer, David van Brakel, verzamelde hij een team van creatieve en technische professionals. Samen willen zij producten ontwikkelen die mensen dichter bij elkaar brengen. HEY is hiervan het eerste resultaat, en zeker niet het laatste.