Heineken gaat brood bakken in The Heineken Bakery
16-03-2017 08:09:00 | Door: | hits: 4277 | Tags:

Heineken opent binnenkort de deuren van zijn eigen bakkerij in Amsterdam.

Een tijdelijke bakkerswinkel waar bijzondere broden gebakken worden met een uniek en bovendien geheim ingrediënt van Heineken: A-gist, één van de smaak-bepalende ingrediënten van Heinekens pils.

 De brouwer sloeg voorafgaand aan de opening van The Heineken Bakery de handen ineen met meester boulanger Mark Plaating.

Gezamenlijk gingen ze aan de slag om te laten zien , en te laten proeven, dat met datzelfde A-gist een uniek brood gebakken kan worden. 

Willem van Waesberghe, meesterbrouwer Heineken: "Het geheim van de bekende Heinekensmaak is de unieke A-gist, een gist dat sinds het eind van de negentiende eeuw, en vandaag nog steeds, wordt gebruikt in alle brouwerijen ter wereld waar Heineken wordt gebrouwen.

De gist is de ziel van ons bier en zorgt voor de karakteristieke fruitige geur en verfrissende smaak.

We brouwen al enorm lang met A-gist en hebben veel kennis opgedaan hoe we hiermee het beste pilsener kunnen maken.

Dat we met A-gist lekker bier kunnen brouwen wisten we natuurlijk, maar eens in de zoveel tijd bleef de vraag komen; wat zouden we er nog meer mee kunnen? En als je aan gist denkt, kom je al snel bij brood.

We hebben ons geheime ingrediënt dan ook met hoge uitzondering gegeven aan een van de beste Meester Boulangers van Nederland."

Meester boulanger Mark Plaating, internationaal gerenommeerd en bekend om zijn werk met unieke en natuurlijke ingrediënten: "Toen Heineken mij vroeg voor deze samenwerking, heb ik geen seconde getwijfeld, zo'n interessante uitdaging ga ik natuurlijk niet uit de weg.”

Plaating: “Het was nog best spannend aangezien de A-gist van Heineken een heel ander soort gist is dan dat ik normaal voor mijn broden gebruik. Bakkersgist is ontwikkeld om snel veel volume te creëren. “

“De A-gist echter komt veel trager op gang, ik heb er zelfs een stoeltje bij gepakt. Hierdoor zit er veel meer smaak aan het brood. Na veel experimenteren denk ik dat we erin geslaagd zijn om een fantastisch brood te maken, een allemansvriend met een lekkere bite  en een licht frisje. Een borrelbrood dat perfect past bij een verfrissend glas Heineken".

Willem van Waesberghe: "Fantastisch om te horen dat ook Mark heeft ervaren dat A-gist echt iets betekent voor de smaak van het brood. Ik ben enorm onder de indruk."

De broden in The Heineken Bakery worden verkocht voor de toegankelijke prijs van €2 per stuk. De volledige opbrengst wordt geschonken aan de Nederlandse Bakkersgilde. Van 18 tot en met 21 maart 2017 is The Heineken Bakery iedere dag geopend van 12.00 - 21.00 uur aan de Vijzelgracht 37hs te Amsterdam.

www.heineken.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie