Initiative en Publicis One maken campagne Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar
08-02-2018 15:35:19 | Door: Katja Brokke | hits: 1974 | Tags:

Meer dan 800 mensen maakten depressie bespreekbaar tijdens de Moodcamp in Beesd. De hoofdactiviteit was de Moodcamp Obstacle Run die bestond uit acht hindernissen. Deze hindernissen stonden in het teken van depressie en het perspectief er weer uit te komen. Moodcamp is onderdeel van de campagne Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar, van het Ministerie van VWS.

Bezoekers, waaronder bekende Nederlanders als Donny Roelvink gingen in Het Zwarte Gat, over de Uit Balansbaan en trotseerden samen met staatssecretaris Paul Blokhuis Het Web. Zo ondervonden zij waarmee mensen met depressieve gevoelens worden geconfronteerd.

De Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar-campagne is ontwikkeld door Publicis One in samenwerking met pr-bureau HvdM en mediabureau Initiative.

Mischa Schreuder, Creative Director van Publicis One: “Ruim 800.000 mensen lijden in Nederland aan depressie. Het bespreekbaar maken van zo’n groot probleem slaagt alleen als iedereen hun inzichten deelt en samen aan het resultaat werkt. Zo startte de ontwikkeling van de campagne met een 2-daagse innovatieworkshop met belangenverenigingen. En de obstakels bijvoorbeeld, die komen voort uit echte ervaringsverhalen. Ook binnen Publicis One komen een groot aantal capabilities en labels samen om alle aspecten van creatie, techniek en productie feilloos op elkaar af te stemmen en zo het maximale uit de campagne te halen.” 

Naast de Moodcamp Obstacle Run waren er diverse mogelijkheden om met elkaar, ervaringsdeskundigen en professionals in gesprek te gaan. Vlogger SAAR praatte openhartig over haar depressie met leerlingen van het Koningin Wilhelmina College uit Culemborg en het Segbroek College uit Den Haag. Ook was er rondetafelgesprek tussen psychiater Bram Bakker, Stichting Tweestrijd, Femke Sterken en het publiek.

www.initiative.nl
www.publicisone.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie