Free a Girl en JWT Amsterdam openen School for Justice in India
06-04-2017 15:29:00 | Door: | hits: 3239 | Tags:

JWT Amsterdam start, in samenwerking met  Free a Girl, de School for Justice in India. Een school waar meisjes die gered zijn uit de kinderprostitutie opgeleid worden tot advocaat en openbaar aanklager, zodat ze zelf de daders van deze misdaden achter slot en grendel kunnen krijgen. 

School for Justice is zowel een school als een onderwijsprogramma, bedoeld voor meisjes van alle schoolniveaus, om ze de ondersteuning, begeleiding en de lessen te geven die nodig zijn om een universitair niveau te bereiken. Als ze dat niveau hebben bereikt, zullen ze een vijfjarige rechtenstudie volgen om hun bachelordiploma te halen. Het uiteindelijke doel is om de regering zover te krijgen dat ze als openbaar aanklager aan de slag kunnen, om met macht en volharding het Indiase rechtssysteem van binnenuit te veranderen. De School for Justice werkt samen met een van de meest vooraanstaande rechtenfaculteiten van India om dit unieke programma aan te bieden. Het programma is er klaar voor om de komende jaren exponentieel uit te breiden.

Tijdens de officiële opening van de School for Justice waren onder andere de eerste studenten, Meenakshi Arora, practicing senior counsel at the Supreme Court of India, Bollywood-actrice en Free a Girl-ambassadeur Mallika Sherawat aanwezig.

De AFAS Foundation is founding sponsor van het initiatief en maakt de eerste klas van 2017 mogelijk. De Soroptimisten, een serviceorganisatie van vakvrouwen die onder meer de positie van vrouwen wereldwijd wil verbeteren, zal zich de komende jaren inzetten om volgende klassen mogelijk te maken in India en andere landen. AFAS Foundation: "Het doel van de AFAS Foundation is om ook anderen te inspireren. Daarom zijn wij erg blij dat de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao de school tenminste tot en met 2018 zullen ondersteunen met fundraising en activiteiten."

www.jwt.amsterdam
www.schoolforjustice.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie