Jaguar Land Rover zoekt met Gorillaz via alternate reality naar personeel
19-06-2017 11:50:00 | Door: | hits: 3150 | Tags:

Jaguar Land Rover en de virtuele Britse band Gorillaz slaan de handen ineen om een nieuwe generatie elektrotechnici en softwarespecialisten te vinden via een te kraken code in de app van de band. Wie de code kraakt, gaat versneld door het sollicitatieproces. Jaguar Land Rover wil op deze manier duizenden talenten aannemen.

Kraak de code

Sollicitanten gaan in de app aan de slag in de 360-gradengarage van de band, waar ook de iconische auto's uit de videoclips van Gorillaz te zien zijn. Om onder andere de voordelen van elektrische rijden te leren kennen, moeten kandidaten tijdens het eerste deel van de opdracht een Jaguar I-PACE Concept assembleren – de eerste 100 procent elektrische, sportieve vijfzitter van Jaguar. Het tweede deel richt zich op het kraken van de code. Er zijn meer dan 4000 combinaties mogelijk. Hier moet duidelijk worden wie het talent heeft om aan de slag te mogen gaan bij Jaguar Land Rover.

Alex Heslop, Head of Electrical Engineering bij Jaguar Land Rover: "As the automotive industry transforms over the next decade, fuelled by software innovation, we have to attract the best talent and that requires a radical rethink of how we recruit. Here we've found an engaging way to recruit a diverse talent pool in software systems, cyber systems, app development and graphics performance. It will be the first of its kind."

www.jaguarlandrovercareers.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie