Jeroen Mirck voorzitter Freelance Journalisten
02-10-2017 15:32:00 | Door: | hits: 3452 | Tags:

Jeroen Mirck is de nieuwe voorzitter van de sectie Freelance Journalisten van de Auteursbond. Hij neemt het stokje over van Petra Wolthuis, die anderhalf jaar leiding heeft gegeven aan de belangenorganisatie voor journalistieke freelancers.

Wolthuis stopt na in totaal 2,5 jaar bestuurswerk voor wat bij haar aantreden nog de Freelancers Associatie (FLA) heette. Ze blijft nog wel lid van het hoofdbestuur van de Auteursbond. Mirck startte tegelijk met haar en was eerder secretaris en penningmeester van het sectiebestuur.

Als freelance journalist schrijft Mirck voor vakbladen in de marketing- en mediawereld, zoals Emerce, MarketingTribune en voorheen Adformatie, maar ook voor de nieuwe populair-wetenschappelijke glossy Dirty Science. Bestuurlijke ervaring deed hij op in de lokale politiek van Amsterdam.

Jeroen Mirck: "De journalistiek is volop in beweging en dat geldt ook voor de Auteursbond. De vereniging is gemoderniseerd en gaat mee met zijn tijd. Daarbij hebben we aandacht voor de zzp'er die onder vuur ligt en auteursinkomsten die anders moeten worden geregeld door de opkomst van diensten als Blendle en Kobo Plus. Tegelijk moet er ook aandacht blijven voor de essentie van ons vak: betrokken, onafhankelijke en kwalitatieve journalistiek. Met al die zaken ga ik als nieuwe voorzitter aan de slag."

www.auteursbond.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie