John Olivieira benoemd tot lid van de Raad voor Cultuur
23-10-2020 16:38:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 6887 | Tags:

John Olivieira is benoemd tot lid van de Raad voor Cultuur. De benoeming gaat in op 1 december 2020 voor een periode van vier jaar. Hij heeft een achtergrond in de urban dance en arts, met name de hiphop. Na een carrière als freestyle danser was hij mede-initiatiefnemer van onder andere muziekconcerten en dancefestivals. Van 2009 tot 2013 was hij lid van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur. Verder was hij betrokken bij diverse lokale, regionale en landelijke mediabedrijven.

John Olivieira is werkzaam als strategic business consultant. Daarnaast is hij voorzitter van het FARE Network van UEFA, een netwerk dat zich inzet voor het uitbannen van racisme en discriminatie in het Europese voetbal, en bestuurslid bij jongerenplatform FunX.

Kristel Baele is benoemd tot voorzitter van de Raad voor Cultuur.

John Oliviera: "Het is een grote eer om in deze functie te mogen bekleden. Ik hoop met mijn ervaring binnen het culturele maar ook mediaveld waarde toe te voegen bij de raad. In deze heftige tijden is het goed om de raad van andere perspectief te voorzien. Ik heb er zin in !"

Onlangs hield Nederlands MediaNetwerk een interview met John, kijkt dat video-interview hier:

De Raad voor Cultuur is het wettelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het gebied van kunst, cultuur en media. De raad adviseert, zowel gevraagd als ongevraagd over beleidskwesties en subsidieaanvragen. Meestal brengt de raad advies uit op verzoek van de minister van OCW.

www.raadvoorcultuur.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie