John de Mol verhoogt bod op TMG naar 6,35 euro per aandeel
01-03-2017 07:52:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 4169 | Tags:

Op 23 januari 2017 heeft Talpa het voornemen kenbaar gemaakt om een openbaar bod uit te brengen op alle TMG aandelen voor een prijs van 5,90 euro per aandeel in cash. 

Inmiddels heeft Talpa haar boekenonderzoek succesvol afgerond, gesprekken gevoerd met de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van TMG en is mede op basis hiervan bereid het bod te verhogen met 8 procent naar 6,35 euro per aandeel TMG. Dit  Talpa: "Dit bod doet recht aan een sterk geloof in de kracht van TMG, de zelfstandige strategie en potentie van TMG en de combinatie met Talpa die zal leiden tot een nationaal multimediabedrijf met groeipotentie en te verwachten opbrengstsynergieën."

Het bod betekent: 

  • Een premie van 8 procent ten opzichte van het voorgenomen bod van Mediahuis en VP Exploitatie van 5,90 euro per TMG aandeel op 19 februari 2017

  • Een premie van 83 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel TMG van 13 december 2016, de dag voor het publiek bekend worden van het bod van Mediahuis en VP Exploitatie op TMG

  • Een premie van 78 procent ten opzichte van de 3-maands volume gewogen gemiddelde prijs per aandeel TMG en een premie van 72 procent ten opzichte van de 12-maands VWAP van 13 december 2016, de dag voor het publiek bekend worden van de gesprekken tussen TMG en het Consortium. 


Het is de intentie dat het bod zal worden uitgebracht door Talpa of door één van haar groepsmaatschappijen. 

Talpa wil samen met TMG een Nederlands onafhankelijk multimediabedrijf creëren met sterke posities in print, radio, televisie en online om consumenten in Nederland 24/7 te voorzien van content. 

De strategie van Talpa en TMG zal zich concentreren op het inzetten van multimediale content over verschillende platformen, waarbij deze platformen voor een verdere integratie zorgen tussen verschillende media activiteiten die interessant zijn voor zowel lezers, kijkers, luisteraars én adverteerders in Nederland. Print zal een belangrijk onderdeel zijn voor de ontwikkeling van content die cross mediaal ingezet kan worden. 

Talpa onderschrijft en ondersteunt de strategie en plannen zoals geformuleerd door het senior management en de Raad van Bestuur van TMG en goedgekeurd door de Raad van Commissarissen. Talpa zal TMG ondersteunen om de huidige strategie uit te voeren inclusief het bestaande Terra Nova plan, wat het startpunt zal zijn voor verdere acceleratie van de groeistrategie van TMG. 

Mediahuis en VP Exploitatie hebben meteen gereageerd op het verhoogde bod van Talpa: "Elk bod van Talpa is kansloos, omdat het geen meerderheid kan halen. Een bod van Mediahuis en VP Exploitatie is het enige bod met zekerheid op succesvolle afronding."

www.talpa.tv
www.tmg.nl


Lees ook:

Mediahuis en VP Exploitatie: Bod van Talpa niet realistisch

Mediahuis meldt definitieve overname belang Delta Lloyd in TMG

Mediahuis en VP Exploitatie verhogen bod op TMG van 5,25 naar 5,90 euro - zelfde bod als John de Mol

Mediahuis verwerft recht op overnemen TMG-aandelen van Delta Lloyd

TMG laat John de Mol in de boeken kijken

John de Mol doet bod op TMG

[Analyse] Wat wil John de Mol met TMG

Mediahuis en VP Exploitatie bevestigen voorgenomen gezamenlijk bod op TMG

Mediahuis en VP Exploitatie doen overnamebod op Telegraaf Media Groep

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie