Just Another Media Company neemt meerderheidsbelang in DARUM
21-07-2022 09:25:31 | Door: Saskia van Weert | hits: 5605 | Tags:

Social media publisher en e-commerce bedrijf DARUM voor 51 procent in handen gekomen van Just Another Media Company (JAMC). DARUM was eerder al strategisch partner van Just Another Network - het jongerennetwerk van JAMC.

Met de overname wil JAMC zich verder versterken in de voor adverteerders belangrijke doelgroep shoppers/vrouwen tussen de 25-34 jaar. Ook vergroot JAMC haar omzet en positie op e-commerce vlak, want DARUM verdient haar geld voornamelijk met de verkoop van producten via de eigen webwinkel en licentiedeals (onder meer Dekbed Discounter)

DARUM publiceert dagelijks herkenbare, grappige en prikkelende quotes/teksten. Met deze aankoop vergroot JAMC niet alleen haar bereik, maar verstrekt ook haar e-commerce propositie. En met oprichter Dennis Gerritsen wordt creatieve denkkracht aan de kern van het bedrijf toegevoegd.

Verder groeien

Dennis Gerritsen, founder van DARUM: “Ik was met DARUM al strategisch partner van Just Another Network en werkte al nauw samen met de organisatie. Vanuit die samenwerking werd duidelijk dat door samen te gaan we nog harder kunnen groeien. Ook voelde het voor mij, na 7 jaar vooral solo te hebben gevlogen, tijd om een nieuwe fase in te gaan.”

Fares Masharawi, Publishing Director: “Met de komst van DARUM vergroten we ons bereik flink binnen de vrouwendoelgroep; we hebben de ambitie om met ons netwerk volledige dekking in generatie Y en Z te bewerkstelligen. Het gaat trouwens niet alleen om bereik, maar zeker ook om de creativiteit en het ondernemerschap van Dennis zijn goed voor ons hele netwerk.”

Michel Palmen, Agency Director: “DARUM lijkt op RUMAG, ook onderdeel van ons netwerk, maar bedient een wat bredere doelgroep. Een doelgroep echter waar veel van onze adverteerders vraag naar hebben. In onze strategische samenwerking hebben we de commerciële waarde van DARUM leren kennen. Creativiteit en innovatie staan in het hart van het bedrijf en komen samen in de persoon van Dennis Gerritsen

www.justanothermediacompany.com

www.darum.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie