KLM lanceert virtuele reiservaring
19-11-2018 14:31:00 | Door: | hits: 4204 | Tags:

KLM lanceert iFly VR, hiermee kunnen reizigers virtueel op pad. Via dit online platform van KLM kan de bezoeker met behulp van VR een bijna levensechte reis ervaren. KLM wil mensen inspiratie geven om te reizen en de wereld te ontdekken, en gebruikt hiervoor de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Niet alleen worden met iFly VR enkele van de mooiste plekken ter wereld in 360 graden vastgelegd, de reis wordt gehost door de presentator en chef-kok Kiran Jethwa (Fearless Chef). In de eerste van drie edities neemt Kiran Jethwa de kijkers mee naar het Thaise oerwoud, waar hij op zoek gaat naar de meest bijzondere koffiebonen ter wereld.

Boet Kreiken, EVP Customer Experience bij KLM: "Met de introductie van virtual reality slaan we als KLM weer een weg in om mensen te inspireren en een ultieme ervaring te laten beleven. Met ons digitale magazine iFly bereiken we een miljoenenpubliek. Vanuit iFly zijn we continue op zoek naar manieren om mensen te inspireren de wereld te ontdekken."

Kiran Jethwa neemt de kijker in de eerste aflevering mee in het delicate proces van koffieboon tot dampend kopje koffie, waarbij de VR-experience ervoor zorgt dat je het echt van dichtbij meemaakt. Deze bijzondere koffie wordt met behulp van olifanten geproduceerd, waardoor je letterlijk oog in oog komt te staan met deze dieren.

Met iFly zie je straks reisvideo’s, waarin je 360 graden om je heen kan kijken. Omdat je de tijd hebt alle pracht en praal van de omgeving in je op te nemen, is het bijna net zo indrukwekkend als echt reizen. De VR-video’s zijn te bewonderen met een VR-bril, maar ook op een tablet of smartphone. Zo kan iedereen thuis vanaf de bank een verre reis kan maken. Je vaart over de rivier, zit tussen de locals bij een ceremonie en je voelt de zon bijna op je kruin schijnen. Met een VR-bril op sta, zit of loop je letterlijk naast de presentator, terwijl hij door het regenwoud wandelt, een inheemse stam ontmoet of een olifant aait.

De volgende KLM iFly VR-productie gaat zich afspelen op Hawaï.

www.klm.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie