KPN wil één merk en schrapt Telfort, XS4all en Yes Telecom
10-01-2019 11:54:00 | Door: David de Jong | hits: 5591 | Tags:

KPN heeft aangekondigd het merk KPN te gaan inzetten voor de dienstverlening van de merken Telfort, Telfort Zakelijk, XS4all en Yes Telecom.  Telfort, Telfort Zakelijk, XS4all en Yes Telekom zullen daarbij als afzonderlijke merken verdwijnen.

Tot nu toe positioneerde KPN deze afzonderlijke merken als respectievelijke voordeel- en premiumprovider. Alhoewel de pakketten inhoudelijk soms iets verschillen, gebruiken de merken het internet-, televisie- en telefonie-aanbod van KPN.

KPN noemt de strategie het aanvullen van het KPN-merk met de eigenschappen van Telfort, Telfort Zakelijk, XS4all en Yes Teleom. Strategie is om onder het KPN-merk alle klantengroepen in de verschillende segmenten te bedienen.

Jean-Pascal Van Overbeke, Hoofd Consumentenmarkt van KPN: “Met de focus op het KPN-merk gaan we de KPN-dienstverlening uitbreiden met de beste elementen van de afzonderlijke merken, zoals de hoogst gewaardeerde service van XS4ALL, de betaalbare voordeeldiensten van Telfort en de persoonlijke service en het deskundig zakelijk advies van Yes Telecom. Hierdoor zijn we in staat om consumenten en ondernemers een nog betere gebruikerservaring te bieden met toonaangevende combinaties van vaste en mobiele diensten. We starten bijvoorbeeld in april met het bieden van extra voordelen voor consumenten die Telfort- en KPN-producten combineren.”

KPN is sinds 1998 eigenaar van het in 1993 opgerichtte XS4all. Telfort kwam in 2005 in handen van KPN en bestaat sinds 1996; Yes Telecom werd in 2010 onderdeel van KPN. Merken als Simyo, iBasis en Solcon blijven (vooralsnog) wel bestaan.

www.kpn.com
www.telfort.nl
www.xs4all.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie