KRO-NCRV zendt fan-made YouTubefilm Scars uit op NPO3.nl
14-12-2017 15:54:30 | Door: Katja Brokke | hits: 2349 | Tags:

Vanaf zaterdag 23 december komt de KRO-NCRV met de fan-made speelfilm SCARS op NPO3.nl. De film is gemaakt door de twee filmmakers Nick Janssen en Wout Kanters uit Gemert, die met hun vrienden films maken voor hun Youtubekanaal Woody Wonder. Janssen en Kanters maken op het Woody Wonder-kanaal fan-made films, met games en Hollywoodfilms als inspiratiebron.

Voor SCARS lieten Janssen en Kanters zich inspireren door The Joker uit de superhelden-comics. Want hoewel we weten hoe hij eruit ziet, hebben we geen idee van zijn achtergrond. Wie is The Joker en hoe komt hij eigenlijk aan zijn littekens?

Elke zaterdag komt op NPO3.nl een deel van de speelfilm beschikbaar en na afloop van elke aflevering leggen Janssen en Kanters in een tutorial uit hoe ze de scènes en special effects hebben gemaakt.

Jochem de Jong, mediadirecteur van KRO-NCRV: "Als KRO-NCRV vinden we het belangrijk om jong talent de kans te bieden zich verder te ontwikkelen, om ze verder te helpen in hun carrière. Dat doen we al met jonge radiomakers, met journalistiek talent en nu dus met jonge web-only filmmakers. En ik ben ervan overtuigd dat hun films en tutorials weer andere jonge makers inspireren om ook content te gaan maken, of dit nu voor tv, radio of online is."

Wensly Francisco, eindredacteur van KRO-NCRV web-only: “We maken met Yo Mo!, No Limits Network en Jan Rijdt Door al enige jaren web-only content op Youtube en Facebook, voor verschillende doelgroepen. De samenwerking met Woody Wonder op NPO3.nl is een mooie aanvulling hierop.”

Scars, vanaf zaterdag 23 december, 12.00 uur op NPO3.nl.

www.npo3.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie