Kayak onderzoekt prijzen voor wifi aan boord vliegtuigen
07-03-2017 10:02:00 | Door: Arjen Westra | hits: 3508 | Tags:

Reiszoekmachine KAYAK.nl analyseerde wifi-prijzen in de lucht bij verschillende luchtvaartmaatschappijen en zet de goedkoopste opties op een rij.

Voor passagiers die ook tijdens de vliegreis graag in contact blijven met de buitenwereld, biedt wifi aan boord een perfecte uitkomst. Reiszoekmachine KAYAK.nl heeft de beschikbaarheid en prijzen van wifi aan boord geanalyseerd en laat zien hoeveel geld luchtvaartmaatschappijen, die vertrekken vanuit Nederland, hiervoor vragen.

Julia Stadler-Damisch, KAYAK Regional Director van Nederland, Zwitserland en Duitsland, over het onderzoek: "Wifi in de lucht is inmiddels een realiteit en het aantal vliegmaatschappijen die dit aanbieden groeit.”

Hoewel de meerderheid van de luchtvaartmaatschappijen kosten in rekening brengt voor het gebruik van wifi tijdens de vlucht, biedt een aantal partijen gratis wifi aan onder bepaalde voorwaarden.

Norwegian Air is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die alle reizigers gratis gebruik laat maken van wifi aan boord. Dit in tegenstelling tot Aer Lingus en Turkish Airlines, die alleen gratis internet verstrekken aan passagiers in de Business Class.

Voor reizigers die een EuroBonus Gold of Diamond-lidmaatschap hebben of vliegen met SAS Plus en SAS Business, heeft SAS Scandinavian Airlines gratis wifi als extra.

Bij Emirates betalen passagiers niet voor de eerste 10 MB data in de lucht, daarna wordt ervoor 500 MB slechts  0,94 euro in rekening gebracht.

Qatar Airways biedt passagiers het eerste kwartier gratis wifi aan.

Passagiers die vliegen met KLM kunnen ook genieten van wifi aan boord. Een uur in de lucht surfen op het internet kost € 10,95. Voor 24 uur wifi aan boord wordt € 19,95 gevraagd. In 2016 sprak KLM de wens uit alle vliegtuigen die lange afstanden vliegen in 2017 met wifi te willen uitrusten.

Reizigers die liever flexibel internet gebruiken, kunnen zogenoemde databundels in de lucht aanschaffen. De meest betaalbare bundel wordt aangeboden door Air Berlin, namelijk 20 Mb voor  4,90 euro.

Thai Airways en Aeroflot rekenen beide 4,70 euro voor 10 MB.

De kosten van 10 MB bij SriLankan Airlines zijn aanzienlijk hoger, namelijk 14,73 euro.

Passagiers die een grotere databundel in de lucht willen, dienen dit aan te geven en betalen de overeenkomstige prijs.

Zo betalen reizigers bij Aeroflot 37,87 euro voor 100 MB en bij THAI Airways  33,17 euro. 

Reizigers die tijdens de vlucht langer dan een uur willen internetten, krijgen zeker waar voor hun geld wanneer zij vliegen met SAS Scandinavian Airlines. Bij deze luchtvaartmaatschappij betalen passagiers maar € 6,00 voor wifi aan boord, wanneer ze binnen Europa vliegen.

Aer Lingus biedt ook een aantrekkelijk uurtarief voor wifi aan boord, namelijk 7,95 euro.

Ook American Airlines en Iberia bieden voordelige opties; voor een uur wifi in de lucht betalen passagiers 8,99 euro bij beide luchtvaartmaatschappijen. Voor passagiers die het liefst 24 uur per dag online zijn, wordt een tarief van € 29,99 gerekend door beide partijen.

Bij Lufthansa wordt een tarief van 17,00 euro gehanteerd voor passagiers die de hele vlucht wifi willen hebben. Dit is bijna de helft goedkoper dan bij eerder genoemde maatschappijen. Voor een uur wifi aan boord betalen passagiers bij Lufthansa  9,00 euro.

www.kayak.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie