LINDA. lanceert video on demand app LINDA.tv
27-10-2015 08:41:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2787 | Tags:

LINDA. lanceert een eigen LINDA.tv. Het kanaal is op basis van een abonnement toegankelijk en sluit aan op de behoefte van de LINDA.-vrouw die niets wil missen. Daarnaast zet LINDA. met LINDA.tv een belangrijke stap om verder door te groeien als volwaardig mediamerk. Met een maandelijks printbereik van 1,1 miljoen lezers en een digitaal bereik van 3,9 miljoen unieke bezoekers op LINDAnieuws.nl heeft LINDA. de ambitie om met LINDA.tv het grootste betaalde online kanaal voor vrouwen in Nederland te worden.

Jildou van der Bijl, algemeen hoofdredacteur en creatief directeur: "We kijken steeds minder televisie, hebben het te druk of kiezen ervoor om andere dingen te doen. Maar de volgende dag willen we wél mee kunnen praten bij het koffiezetapparaat of op het schoolplein. LINDA.tv is daar het antwoord op. Een platform waar vrouwen in één oogopslag kunnen bekijken wat ze de avond daarvoor hebben gemist, op een moment dat het hen uitkomt." 

LINDA.tv-videoproducties

Naast de actualiteit kunnen kijkers ook videocontent bekijken die aansluit bij het merk LINDA. zoals vlogs van Rossana Kluivert en Halina Reijn, een vragenrubriek met Martin Moreiro, straatinterviews van Filemon Wesselink en Arie Boomsma die de sterren laat zweten. Linda de Mol trapt zelf af in de serie ‘De mobiel van’, waarin een kijkje wordt genomen in de smartphone van BN’ers. Mensen die eerder in LINDA. hebben gestaan met hun indringende levensverhaal, komen aan het woord in ‘Hoe is het nu met?’.

Geen pre-rolls

Van der Bijl: "Veel dingen worden bij LINDA. geboren uit customer frustration. Het internet is groot, onoverzichtelijk en tijdrovend. Wij denken met de selectie en eigen video’s van LINDA.tv te voorzien in een behoefte van onze doelgroep, de leukste vrouwen van Nederland. We geloven daarbij niet in pre-rolls voor eigen content. We maken liever branded formats met adverteerders. Deze formats worden in samenwerking met LINDA.het bureau geproduceerd."

Samenwerking met KPN

KPN heeft zich als launching partner verbonden aan LINDA.tv. KPN zal enerzijds samen met LINDA.tv eigen videoproducties ontwikkelen, zoals LINDA.techTV en anderzijds formats sponsoren zoals ‘De mobiel van’.

Coen Olde Olthof, Senior Vice President of Marketing and Online KPN: "We zijn erg blij met de samenwerking met LINDA.tv. Net als LINDA wil KPN het leven van vrouwen makkelijker en leuker maken. Technische innovaties zoals de LINDA.tv-app sluiten hier perfect bij aan. LINDA. weet wat vrouwen willen, wij willen vrouwen laten ontdekken dat innovatie en techniek je leven leuker en makkelijker maken. Het resultaat is LINDA.tv, een prachtige toevoeging aan het medialandschap."

Abonnement

Tot eind 2015 is LINDA.tv gratis te proberen. Daarna kost het de gebruiker 3,50 euro per maand. Abonnees van LINDA.magazine betalen slechts 10 euro voor een heel jaar. Na 1 januari krijgen nieuwe gebruikers één maand gratis toegang tot LINDA.tv. Aanmelden kan via LINDA.tv.

De eerste LINDA. verscheen in september 2003. Het magazine is inmiddels met een gemiddelde verkochte oplage van 230.000 exemplaren de grootste vrouwenglossy van Nederland. LINDA. magazine bereikt maandelijks 1,1 miljoen mensen, onder wie 300.000 mannen. LINDAnieuws.nl bereikt 3,9 miljoen unieke bezoekers en heeft 334.000 fans op Facebook en 88.000 volgers op andere social media kanalen. LINDA. bestaat uit maandelijkse themanummers, mode- en woonspecials, jaarlijks het spraakmakende L’HOMO. en LINDA.meiden, dat sinds 2014 vier keer per jaar verschijnt. Eind 2013 startten LINDA. en Linda de Mol met de LINDA.foundation, het goede doel dat gezinnen met kinderen in Nederland steunt die het financieel zwaar hebben. En later dat jaar is LINDA.het bureau in het leven geroepen, dat creatieve en effectieve campagnes voor adverteerders ontwikkelt. Linda de Mol en Jildou van der Bijl wonnen in 2011 de Mercur voor Hoofdredacteur van het Jaar. Eind 2013 werd LINDA. voor de tweede keer uitgeroepen tot ‘Mercur Tijdschrift van het Jaar’, de belangrijkste tijdschriftenprijs van Nederland.

www.linda.tv


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie