Liberty Global geeft 4 miljoen dollar aan speciaal fonds voor coronawerknemers
10-04-2020 17:20:00 | Door: David de Jong | hits: 15879 | Tags:

Liberty Global heeft aangekondigd 4 miljoen dollar te doneren aan een fonds om werknemers en hun familie te ondersteunen als die door de coronacrisis geraakt zijn. Mike Fries, CEO van Liberty Global heeft 1 miljoen dollar gedoneerd. Nog eens 1 miljoen dollar wordt gedoneerd door de overige leden van het zogeheten executive leadership team en de Raad van Commissarissen van Liberty Global. Liberty Global verdubbelt dit bedrag. VodafoneZiggo doet niet mee aan het fonds. 27.000 werknemers van Liberty Global kunnen, indien nodig, aanspraak maken op het fonds.

Mike Fries, CEO Liberty Global: "Bij Liberty Global zijn we eerst familie. Op dagelijkse basis doen we alles om de veiligheid en het welzijn van onze werknemers te bescheremen. Soms is dat niet genoeg. Diegenen met oudere ouders, partners elders of wie te maken heeft met andere uitdagingen, heeft somds help nodig om door deze crisis te komen. Wij willen hen laten weten dat we er zijn in deze tijden. Ik hoop dat de Liberty Global Response Fund blijft groeien en zal dienen als een ondersteunningsmodel binnen ons bedrijf."

Daarnaast hebben de bedrijven van Liberty Global zich gecommitteerd om breedband-, telefonie- en televisiediensten te leveren. Liberty Global is controlerend eigenaar van Virgin Media in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Telenet in België en UPC in Zwitserland, Polen en Slowakije. In Nederland heeft Liberty Global 50 procent van VodafoneZiggo in handen. De Nederlanders Baptiest Coopmans (CEO van UPC in Zwitserland) en Manuel Kohnstamm (SVP en Chief Corporate Officer) maken deel uit van het executive leadership team van Liberty Global.

Doordat VodafoneZiggo niet participeert kunnen de eigen werknemers geen aanspraak maken op het coronafonds. VodafoneZiggo heeft voor ouderen een speciale helpdesk geopend, tracht scholen te helpen met onderwijs op afstand en heeft een nieuwe portal geopend voor bedrijven die aan thuiswerken doen.

In de Verenigde Staten is het veel gebruikelijker dan in Europa dat bedrijven hun medewerkers bijstaan. Liberty Global is een bedrijf dat hoofdzakelijk uit Amerikaanse aandeelhouders bestaat, met mediamagnaast John Malone als grootste aandeelhouder.

www.libertyglobal.com
www.vodafoneziggo.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie